Witam , oto historia mojego problemu ;p ... Wczoraj grając w Stalkera, komp mi sie zawiesil (pierwszy raz od daaaaaaaaaaaaaaaawna) wiec nacisnalem na obudowie RESTART , ok wszystko sie niby wlacza , sprawdza dyski , cd rom , ram , a po chwili , napis BLAD ODCZYTU DYSKU , NACISNIJ CTRL+ALT+DEL zeby Zrestartowac , wiec ok nacisnalem , i tak chyba z 10 razy sie pokazywalo , wkurzylem sie i odczekalem chwile , z 5 minut , i nacisnalem POWER na obudowie , nie bawilem sie juz w restarty , i wtedy cos dziwnego , przy sprawdzaniu sprzetu na samym poczatku , bios zatrzymal sie na PRI MASTER , wiec od nowa polska ludowa , restart , i wtedy znowu cos innego , niby wszystko odliczyl poprawnie , to chwile byl sam czarny ekran i po nim napis : Insert Boot Media Disc , cos takiego , i na koncu please any key , wiec naciskalem i nic , w kolko to samo sie pojawialo ... az w koncu wlaczyl sie jakos po 15 minutach gehenny , zostawilem na noc , i przed chwila sie budzac , slyszalem jak SAM sie restartowal bo byl ten dzwiek przy uruchamianiu BIOSU , wstalem wlaczylem monitor i patrze napis "BLAD OCZYTU DYSKU NACISNIJ CTRL ALT DEL ABY ZRESTARTOWAC" ... wiec moje pytanie , jak moge sprawdzic czy z dyskiem jest ok wszystko ?? jest jakis program do tego ?? albo inne sugestie moze macie ...