1 thomson lyra 100E256KSW TT9122897 ( w tym wypadku nie wiem czy to cała nazwa czy tylko numer seryjny czy co dlatego podaje wszystkie cyferki i literki jakie są

2 thomson lyra PDP8512KFM- ja go mam ponad rok ale on juz ma ponad 2 lata użytkowania za sobą
3 thomson lyraE2600--podobnie jak drugi
Mój problem z pierwszym mp3 polega na tym że gdy próbuję go włączyć w celu odsłuchania ona niby sie włącza miga mi napis rca bodajże i się wyłacza bez względu na pojemność akumulatora albo nic resetowanie ani formatowanie nic nie zdziała była na gwarancji 2 razy w naprawie troche działało i problem się ponawiał potem zrezygnowałam, sama mp3 działa wspaniale jako przenośny dysk... Drugie jak tylko dostałam do rączki to nagle wykasowało mi wszystkie pliki (mimo że było wyłączone a blokada aktywowana... potem podziałało troche, potem jakieś problemy miałam z piosenką potrafiło mi łączyć dwie piosenki razem od połowy tej pierwszej formatowanie nie dało rady a teraz kiedy chce coś wrzucić to podczas wrzucania zawiesza się komp i odwiesdza się tylko po wyjęciu z portu usb formatowanie nie działa. Trzecia właśnie miałam przekazać mamie ale niestety gdy próbuje ją podłaczyć pod port usb to owszem miga mi ikonka że nowy sprzęt podłączony jednakże nie wyswietla mi się nowy dysk w moim komputerze niby widzi ale nie mam jak wejść do folderu bo go fizycznie nie widze, a chciałam sformatować gdy wyłaczam przez bezpieczne wyłączanie sprzętu to pisze mi owszem dysk g thomson itd czy wyłączyć.
Mam wielką prośbę do użytkowników, którzy coś by mogli zdziałać w tym temacie zależy mi chociaż na działaniu jednej mp3 (najlepiej z tych 2 ostatnich mają większą pojemność :>)