Witam, posiadam Laptopa Toshiba l300-11l PSL0E, miejąc system Vista lub Seven karta Wi-fi działa bez problemu, aczkolwiek dziś zainstalowałem system Windows XP Home Edition SP3, takie sterowniki wgrałem jak "Intel PROSet/Wireless Software", "Wireless Lan Client Manager" oprócz "Wireless Lan Driver", bo kieruje mnie na stronkę gdzie mam wybrać model swojej karty Sieciowej, którego nie znam, aczkolwiek Aplikacja Intel PROSet informuje mnie ze karta Wi Fi nie została zainstalowana, ale jak mam ja zainstalować skoro system jej nie widzi(Menedżer urządzeń) jak i Everest w zakładce "Sieć" tylko wskazuje kartę od połączenia przewodowego. ? włącznik od WI-Fi włączony i nic, na przycisk funkcyjny również nic nie reaguje, restart ustawień biosu nie pomógł,więc proszę o pomoc bo internet przewodowy nie na leży do wygodnych. I po zainstalowaniu systemu zostały wgrane takie sterowniki jak : -Chip Set Utility, -Display Driver, -Flash Media Driver, -Hotkey Utility, -Intel PROSetWireless Software, -LAN Driver, -Power Saver, -Sound Driver, -Touch Pad Driver, -Webcam driver. Ubuntu z pendrive bez problemu działa na Wi-Fi.
Po dłuższej zabawie w menedżerze urządzeń ukazało mi się ze nie jest zainstalowany :RTL8187B_wlan_Adapter, zainstalowałem sterownik z strony Realtek niby o tym samym oznaczeniu aczkolwiek nadal karta nie jest zainstalowana, bo w menedżerze urządzeń nadal jest pod znakiem zapytania.
Dodano 19.06.2012 22:56:12:Problem rozwiązany