Q: Download is finished but Shareaza won't move it to the completed file folder? (#7454)
A: If the download is not green (status isn't verified) than the file has not been verified and will not be moved to the completed files folder until verified.
Alternatively, it may very well be that the download is still missing a few bytes - 20kb, 30kb at the end - and the download really isn't finished. In this situation patience will usually pay off, or you may want to try
Gizmo napisał(a):Używam tego programu wersja 2.2.0.0 zostało mi 5 MB do sciągnieci Filmu.
Przy osiągnięci 100% i po prubie weryfikacji znowu się cofa i zostaje 5MB do ściągnięcia i progam nie może zwrfyfikować pliku co zrobić!!!!!!
Może się zdarzy, że Shareaza będzie cały czas ściągała te same uszkodzone fragmenty z tego samego źródła. W takim wypadku powinieneś spróbowa je zidentyfikować obserwując, z którego źródła się ściąga (plusik przed nazwą pliku) wtedy, kiedy tak się dzieje (patrz też na kolory paska: każdy kolor (oprócz zielonej linii u dołu) oznacza inne źródło). To może być trudnym zadaniem, ale kiedy Ci się uda, wystarczyło będzie kliknąć na to źródło prawym klawiszem i wybrać Forget. Ewentualnie możesz też zabanować ten adres w oknie Bezpeiczeństwo (klawisz F7).
Są całe kolekcje zabanowanych adresów (są wśród nich i takie, które cały czas udostępniają uszkodzone pliki). Zaleca się, by każdy użytkownik je zainstalował. Poczytaj sekcję forum dotyczącą bezpieczeństwa i prywatności (kliknij tutaj). Znajdziesz tam wiele informacji na temat Shareaza Security Update. Żeby ją bezpośrednio ściągnąć przez Shareazę, kliknij tutaj (wersja 2.9).
Może się też zdarzyć, że Shareaza się pomyli. Ale nie denerwuj się, to można łatwo naprawić:
1. Upewnij się, że jesteś w widoku zaawansowanym. (Widok > Widok zaawansowany.)
2. W oknie transferu kliknij prawym klawiszem na ściągany plik. Wybierz Advanced > Advanced Edit.
3. Wybierz "Ponowna weryfikacja pobieranego pliku". Shareaza zapomni dotychczasowych postępów weryfikacji i zweryfikuje plik od nowa.
Mam jeszcze jedno pytanie ile hubów na Gnutella2 bo mam akurat 2 czy to prawidłowo czy powinno być więcej
Gizmo napisał(a):Co mam wpisać jeżeli chcęwymazać od 620MB do 690MB
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 50 gości