Co sie stalo?
Wpierw moze napisze ze zaistalowany jest windows xp z 512 DDR memory i dwa twarde dyski. Jeden 40G jako master na ktorym jest system operacyjny i drugi 80G jako slave z innymi programami. Jest takze zalozony DVD CD Rom i oczywiscie floppy disk.
Pare dni temu kiedy wystartowalem komputer, podczas ladowania otrzymalem zestawienie odczytywanych danych dotyczacych zaistalowanych twardych dyskow z ktorego wynika ze mam tylko zaintalowany DVD CD ROM. Oczywiscie ladowanie utknelo w martwym punkcie. I tak bylo po kolejnych probach wystartowania.
Po sprawdzeniu wszystkich podlaczen i ustawien nie zauwazylem zadnych roznic ktore moglyby przyczynic sie do tego problemu.
W kolejnej probie udalo mi sie chyba cudem dotrzec do BIOs i zauwazylem ze cale ustawienia ulegly przetasowaniu . I tak zamiast master booting z twardego dysku z systemem operacyjnym byl DVD CD Rom.
Po dokonaniu koniecznych poprawek i zapisaniu zmian w BIOs komputer samoczynnie wystartowal ponownie i tym razem ladowanie systemu przebiegalo prawidlowo do chwili zalogowania sie. W tym momencie system sie zawiesil i nastapil powrot do pozycji wyzej opisanej.
Nie podejrzewam zeby dyski ulegly uszkodzeniu. Obawiam sie ze moze to jakis wirus lub cos w tym rodzaju, a moze poprostu jakis proste niedopatrzenie ktorego nie potrafie dostrzec.
Jezeli ktos moze mi pomoc ,bardzo prosze o sugestje i z gory bardzo dziekuje.