Mam nie mały problem z nowym modemem Netia Spot. Chcę go podłączyć na 2 kompy (stacjonarny i laptop), jeśli podłącze Ethernetem do stacjonarnego wszystko działa, jeśli podepnę Ethernetem do laptopa też działa, lecz jak chcę połączyć Laptopa przez Wi-Fi niestety pojawia się problem. Cały problem, polega na tym, że znajduje sieć, lecz nie chcę się z nią połączyć, po wpisaniu klucza potrzebnego do aktualizacji Wi-Fi pojawia się komunikat, że nie można połączyć.
Stąd moje pytanie, co może być tego powodem ? Mam dwie teorie z tym związane: Pierwsza jest taka, że nie mamy aktywowanej nowej usługi szybszego internetu którą zamówiliśmy. Dla tej usługi miał być dołączony ten nowy modem, ale czy nie aktywowana usługa może wpływać tylko na Wi-Fi ?
Druga teoria dotyczy Wi-Fi w laptopie, rok temu zepsuł mi się włącznik od Wi-Fi, taki mały suwak z boku obudowy, lecz mimo to dioda (z Wi-Fi w laptopie) świeci się cały czas, zastanawiam się czy może być "zepsute" Wi-Fi w laptopie (chodzi o antenkę lub coś podobnego), lecz gdyby było zepsute to znajdowało by sieć i nie łączyło, czy w ogóle nie znalazło by sieci ?
Proszę o pomoc, bo nie wiem zrobić

Jeśli coś jest nie zrozumiałe to przepraszam.