Kupilem router Linksys WRT54GC w celu rozdzielania polaczenia na kilka kompów w tym na wifi. Ale wlasnie problem tkwi w tym ze nie moge polaczyc sie z netam z kampa stacjonarnego sadze ze z laptopa bedize tak samo choc jeszcze nie probowalem (narazie chce sie skupic na PC -cie) W kazdym razie podłaczam wszystko jak nalezy kable sa napewno w dobre pory wpiete. I teraz tak komp dostaje adres lokalny ale nie moge dostac sie do netu. Czytalem juz na roznych forach o tym problemie ale nic nie pomaga. W konfigu routera mam postawiane niby wszystko dobrze tylko zakaldka status jest pusta tz nie przypisane sa tam jakby zadne adresy mimo ze mam ustawinone zeby pobieral adres przez DHCP. Jak robie refresh IP w na zakladce status to pokzauje blad " Failed to get IP address from remote DCHP Server", a dodam ze napewno mam dostep do sieci. W Advanced Routing mam ustawione na roter ale tez nic nie daje
Internet mam z kablowki i router jest podlaczony do modemu od nich normalnie przez RJ 45. Ddoaam tez ze probowalem wylaczac modem po podlaczeniu rotera wylaczac router po podlaczeniu do modemu restart modemu . restartowalem tez router do ustawien fabrycznych ale nadal nie mam dostepu do sieci z kompa
Moze ktos pomoc w miare szybko?
Pozdro
Oki rozwiazalem problem - wsumie okazal sie banalny, ale jak widac te najlatwiejsze przychodza chyba najtrudniej