Mój router to D-Link DI-524

Problem polega na tym, że podłączając laptopa do routera w celu ustawienia go za pierwszym razem wszystko idzie pomyślnie, następnie wchodzę na :
i ustawiam wszystko prawidłowo jak mi się wydaje - czyli:192.168.0.1
Po zalogowaniu przechodzimy do menu Wireless.
Wireless - zaznaczamy na Enabled,
w polu Network ID(SSID) wpisujemy SSID naszej sieci (np. nazwę),
przy opcji Channel wybieramy ilość dostępnych kanałów (taka ilość komputerów będzie mogła się połączyć naraz z naszym routerem), w przypadku małych sieci domowych w których mamy np. tylko 2 komputery ustawiamy na 2.
Authentication Type ustawiamy na Both,
Przy opcji WEP Encryption możemy wybrać 64 Bit lub 128 Bit, choć moim zdaniem w zupełności wystarczy 64.
Key Mode wybieramy HEX, oraz zaznaczamy WEP Key 1 obok wpisując kod dostępu do routera (ten kod będą musieli podać użytkownicy chcąc się połączyć z naszą siecią), minimum 10 znaków typu 0~9, A~F, or a~f.
Klikamy Apply i czekamy na reset routera.
I teraz magia ... laptop widzi moja sieć z nazwą jaką jej przypisałem ... klikam Connect wpisuje hasło i BUM jest Connected ... ale na żadną stronę wejść nie mogę ... tak jakby nie było internetu ... jednak wchodzę na stronę:
i wybieram opcję:wilga.aster.pl/
Co by to jak mi się wydaje przypisało nowe IP pod Mac routera ... bo w moim mniemaniu router powinien nałożyć maskę na mac karty sieciowej mojego laptopa co by to kilka laptopów mogło korzystać z internetu jednocześnie a aster widział to jako jeden komputer...Zmiana karty sieciowej
Nie mam już pomysłów ... w te klocki jestem totalnym laikiem,najlepiej gdyby ktoś kto też ma Aster w Krakowie
opisał mi jaką on to magię poczynił, że mu to hulabo nie wiem jak to wygląda w Warszawie
Z góry dziękuję i pozdrawiam
PS* proszę o uwzględnienie mojej zieleniny w te klocki, podczas udzielania porady, tudzież odpowiedzi