Mam problem z nagrywarką TS-L663A, zamontowaną w moim laptopie ASUS X50Z. Mianowicie, gdy próbuje nagrywać jakąkolwiek płytę, w programach nagrywanie nie startuje - pasek postępu niby jest, ale nic się nie dzieje i po pewnym czasie wyskakuje kominukat że płyta nie może zostać nagrana.
Gdzieś w necie wyczytałem że może to być problem ze sterownikami do nagrywarki i do kontrolera IDE ATA/ATAPI i tu pojawia się moje pytanie, w jaki sposób możnaby to naprawić ?
Posiadam system Windows 7 Proffessional 64bit. Po odinstalowaniu nagrywarki, restarcie systemu i samoczynnym zainstalowaniu jej przez system problem nadal występuje. Dodatkowo, nie wiem czy to jest problemem ale w menedżerze urządzeń w zakładce kontrolerów IDE ATA/ATAPI mam podwójnie zainstalowane Channel 0 i Channel 1, ogólnie wygląda to tak :
Kontrolery w menedżerze urządzeń
Mam nadzieję że ktoś będzie na tyle uprzejmy i pomoże mi rozwikłać ten problem, dodam że system w laptopie zainstalowany jest już od około 6 miesięcy i dopiero teraz zaczęły się jakieś cyrki, ochrona antywirusowa jest stale aktywna także infekcje wykluczam.
Pozdrawiam