hisz napisał(a):A co to za różnica jakiej firmy?Tu o chipset się rozchodzi.
No właśnie... Jeśli chodzi o chipsety, to widziałeś może jakiś 'BADZIEWNY" chipset? Bo ja nigdy!
hisz napisał(a):Już byłem na wielu forum i przeczytałem wiele na ten temat tego właśnie problemu.Jeśli to byłby problem kary to miałbym jakiekolwiek zakłucenia z jej strony w 3DMark2003 a przechodzi mi bez niczego ,żadnego krzaczka.
I dobrze, że byłeś, że czytałeś.... Chwała Ci za to. A robiłeś coś takiego, że oddałeś do serwisu nową grafę i aby Ci przetestowali? Może trafiłeś na jakiś egzemplarz, który jest trefny????
hisz napisał(a):Juz tyle testów zrobiłem że nie chcę pouczeń na te tematy od kogoś który nie miał z tym problemem nigdy do czynienia,a tym bardziej jeśli mi nie jest w stanie pomóc.
I zrób sobie jeszcze kilkadziesiąt!!!! Nawet więcej!!! A Ty mi nei pisz tu, że się nie znam, bo cenzura wiesz i cenzura widziałeś.... Pisałeś, że może to byś wina dysku IDE lub SATA, no to się chcę dowiedzieć od Ciebie, CZYM przeszkadza DYSK w wyświetleniu grafy? Bo tego nie moge za cholerę pojąć!!!!!
hisz napisał(a):Mam już drugą płytę główna więc nie pouczaj mnie co mam właczyć a co wyłączyc w biosie,nie szukaj głupszych od siebie.
A ja mam już 4 i co? Zakładam pisząc posta, że jesteś LAIKIEM, a nie specem, bo jakbym Ci napisał, dlaczego grafa może się wieszać itp, bo wątpię, byś zrozumiał.... Masz podstawy teoretyczne odnośnie pracy i komunikacji Grafy z kompem???? Jeśli tak to OK. Ale jeśli nie, top może być wiele przeyszyn tego stany rzeczy, że się wiesza....
Może masz kręconą, może temp. jest za duża na rdzeniu GPU itp, itd.... Może napięcie jest lipne na AGP (tu mówię o wahaniach napięcia). Nie szkodzi, że masz zasiłki 550Wat i 430W, ale jeśli masz tam cienkei stabilizatory to nawet 10000W nic Ci nie da! Można wymieniać jeszcze klika(naście) przyczyn, czemu może się walić system i grafa...
hisz napisał(a):Jakbyś poczytał inne wypowiedzi na innych forum nie na tym to byś się więcej dowiedział a nie wyskakujesz mi tu jak Filip z konopii.
Jakbys przeczytał to byś wiedział że są takie problemy przy tych restartach jak:
temperatura chipsetu dochodząca do 70 stopni,przy nadmiernej ilość śmieci na dysku twardym zaczynają się restarty(gdzie przy zainstalowaniu samego systemu na pusty dysk i wgraniu jednej gry karta śmiga bez czkawki),rodzaj pracy pamięci ram(dual-restarty z miejsca bez żadnych komunikatów,przy pracy na każdej z pamięci z osobna wyswietla komunikat podczas gry, a jaki to sobie poczytaj bo za duzo byś się dowiedział).
Widzisz... Sam sobie odpowiedziałeś na pytanie o restarty, to po co piszesz, że MASZ to samo? jakbyś wiedział, co je powodują, to problemu by nie było...
hisz napisał(a):Nie lubię cwaniaków,a ty niestety tu chcesz czymś zabłysnąc a napewno nie miałeś z tym problemem nigdy do czynienia.
Zainteresowanych dalszymi zmaganiami z tym problemem zapraszam na moje gg,bo tu już nie napiszę ,iż coniektórzy nie mają tego problemu a chcą zabłysnać. POZDRAWIAM
Tu uważaj... Bo Ja Ciebie nie obraziłem, a Ty zaczynasz mi wyjeżdżać od cwaniaków... Chcesz się "wypisywać" i walić inwektywami w moją stronę? Proszę bardzo, ale na PW.
hisz napisał(a):Jakby Ci komp robił co chwile restarty to może byś trochę nabrał szacunku dla czychś zmagań(ja omnibusem nie jestem ale nie lubię jak mnie upomina gość który nie miał styczności z tym problemem)
Jeśli Ci komp robi co chwilę restarty to masz Ty pecha, a nie ja, bo mi wszystko działa stabilnie i bez najmniejszych kłopotów! Tylko kwestia dojścia do problemu i jego rozwiązania, który go stwarza jest sztuką! Bo jeśli nie masz kompletnie pojęcia co robisz, to jaki to ma sens? A w komputerach, nawet najbardziej błahy problem może być rozwiązaniem.
Podsumowując:
1. Nie pisz tak, jabyś był tu wielkim guru, bo nim nie jesteś (ani ja)
2. Więcej szacunku dla innych userów
3. Jesteś tu nowy, więc zachowuj się odpowiednio. (A po tym, co pisałeś, że czytałeś inne fora to wiesz, co to jest Netykieta)