Sprawdzałem ustawienia w regulacji głośności (wyłączyłem micro boosta w opcjach nagrywania, nie pomogło). Zmniejszanie ustawień powoduje, że szumy cichną trochę, ale wraz z tym nie słychać mnie w ogóle. W ustawieniach TSa też dość długo się bawiłem. Niestety nic nie pomogło. Podejrzewałem, że może być jakiś problem z mikrofonem. Przetestowałem na swoim komputerze jeszcze dwa różne mikrofony. Rezultat - zero poprawy. Przeinstalowałem także sterowniki dźwięku na nowsze. Nadal to samo.
Zadziwiające jest to, że kiedyś używałem TSa i wszystko było w porządku (może wina wersji? korzystałem wtedy ze starszej wersji, obecnie kumple mają TS2, więc zainstalowałem to). Na innym komputerze na tej samej wersji TS mikrofon działa w porządku. Aha, jeszcze sprawdzałem mikrofon na rejestratorze dźwięku (było czysto, bez zakłóceń) oraz na Skype (też czysto). Nie wiem już sam w czym leży problem. Obawiam się, że może mieć to jakiś związek z kartą dźwiękową (zintegrowana).
Konfiguracja komputera (jeśli to coś pomoże):
celeron 2ghz
768mb ram
ati radeon 9600xt 256mb/128bit
ASRock X533
Sterownik dźwięku: VIA AC'97 4.00a (najnowszy ze strony producenta płyty)
Win xp
Jeśli potrzeba jakiś dodatkowych informacji, to nie ma problemu. Proszę o pomoc.
Ps. Jeśli temat pasuje bardziej do innego działu to proszę o nie kasowanie go, tylko przeniesienie. Z góry dziękuję.
Ps2. Używałem opcji szukaj i sprawdzałem w google'ach. Nic nie znalazłem sensownego.