Najpierw daje wam screeny z danymi które się zapewne przydadzą do rozwiązania problemu.

Jeżeli chodzi o płytę główną to to jest ta z tego linku, poznałem ją przynajmniej po wyglądzie xd :
http://www.ecs.com.tw/ECSWebSite/Product/Product_Detail.aspx?CategoryID=1&DetailID=362&DetailName=Feature&MenuID=24&LanID=0
Teraz jakieś dane o kompie:

I teraz tak, jeżeli chcę odpalić muzykę powiedzmy w winampie, to wyskakuje ten błąd:

Więc teraz tak, wbiłem w link od płyty mojej który podałem kilka linijek wyżej i wszedłem w zakładkę download
i pobrałem sterowniki od Sound tylko nie wiem czy to pod mojego windowsa xp bo tam coś windows family itd pisało ale ja się na tym nie znam. No więc po pobraniu tego, rozpakowałem otwieram setup.exe instaluje się i wyskakuje ten błąd:

Nie pobierałem nic więcej z tamtej strony od sterów, a nie mam ich na płycie bo dałem kompa do naprawy i zapomniano zainstalować stery. Proszę was o pomoc jak najbardziej szczegółową, dodam że trochę mnie dziwi to że nie ma znaków zapytania w menadżerze urządzeń. Bardzo dziękuję za wszelką pomoc ! Myślę że opisałem wszystko w miarę zrozumiale.