Mam nastepujacy problem(sorry ze to przydlugaw):wczoraj z rana zainstalowalem sobie giere(nier wiem czy to znaczenie ale mowie o wszystkim bo moze byc wazne), przy instalacji instalator sygnalizowal o tym ze jakies pliki sa zepsute itd. Mozna bylo to ignorowac, wiec jechalem dalej; koniec instalacji zakonczyl sie niebieskiem ekranem i zwiecha. Resetuje kompa i zaczyna byc dziwnie. Jak ciagne z neta pliki to raz sie otwieraja raz nie, resetuje, na niebieskiej planszy mowi mi ze partycja to i tamto ze bedzie naprawial. Pierwsza mysl: wirus. Chcialem przeskanowac online, ale sie nie dalo jakos dziwnie sciagal ActiveX. Instaluje Nortona i tez dupa problem ze sciaganie definicji wirusow. Dobra przejechalem nortonem z innego kompa, nie bylo nic.
Ufff jeszcze troche:) Dobra, sobie pomyslalem, przeinstaluje WinXp, jak pomyslalem tak zrobilem i zaczela sie rzeznia. Przy kopiowaniu plikow na dysk(uprzednio zformatowalem partycje NTFS)mowi ze nie moze skopiowac kilka plikow, mozna probowac retry`owac wiec tak robie, kilku plikow sie nie dalo jednak w ogole. Dobra polecialem po inna plyte z windowsem. To samo a najdziwniejsze jest to ze nie chcialy sie skopiowac podobne pliki. Mysle sobie: dysk. Dobra instaluje WinXp na innym dysku. To samo. Mysle sobie: Cd-Rom. Instaluje na innym cdromie na dwoch roznych twardych i i z dwoma plytkami; caly czas to samo.\
Kilka razy zmienianialem rozne ustawienia Biosu(ale to i tak by pewnie calkowicie niweczylo instalacje a nie tak po trochu)tez dupa. Sprobowalem jeszcze zainstalowac WInXP 64BIT Edition na pierwszym twardzielu, skopiowalo sie wszystko ale za kazdym razem kopiowanie plikow konczylo sie niebieskim zwisem. Na drugim dysku bez kilku plikow sie zainstalowal i na nim teraz jade.
Specyfikacja
Athlon 3500+ 64bit
Gigabyte GA-K8N nforce4 SLI
Leadtek Geforce 6800 256ram
2gb pamieci firmy jakiejs exils czy cus(w kazdym razie firma typu UDUS)
Pliki ktore najczezsciej sie nie chcialy skopiowac
Wintour.exe
shell32.*
ntkernel.sys
parport.sys
i generalnie najczesciej te koncowe i chyba najwazniejsze.
Komp ma tydzien rowny, i wszystko sie zaczelo chranic od instalacji gry, wieczorem wszystko chodzi ok, przez noc lecial tylko emule i z rana bach.
Sorki za dlugosc, ale chcialem zebyscie mieli klarowny obraz sytuacji.
Pozdrawiam goraco
EGAHEN