od początku w laptopie jest wgrana vista, z czego nie jestem ani trochę zadowolony, gdyż system działa ze sporym opóźnieniem i często się wiesza dlatego chciałbym zrobić całkowity format dysku i wgrać na nowo windows7. posiadam butowalną płytę w7 z której ostatnio instalowałem system na lenovo r61i, i instalacja przebiegła pomyślnie bez żadnych problemów, jednak w przypadku lenovo n500 są same problemy. kiedy restartuje system z włożoną już płytą startową to nic się nie dzieje i uruchamia się system vista, w biosie nie mam zielonego pojęcia jak ustawić start z płyty, ani też nie reaguje na przycisk f2 i f8 podczas startu. jedyne co udało mi się zrobić to nakładkę na viście, ale wcale to nie poprawiło jakości pracy komputera, po za tym nie można zrobić formatu dysku, a na tym zależy mi najbardziej. chciałbym też przy okazji podzielić dysk na partycje, ale to też w żadnym wypadku nie jest możliwe ponieważ system vista wszystko blokuje. proszę o pilną pomoc!!!

Dodano Dzisiaj, 14:55:
dodam że próbował się stosować do różnych zaleceń w innych dyskusjach na innych stronach, ale nie pomogła mi pomoc z tych stron, ponieważ odnosiły się one nie do końca do mojego problemu.
Dodano Dzisiaj, 19:35:
nie ma kozaka na temat?