Witam, dostalem do "zrobienia" dosyć wiekowy komputer i mam z nim nie lada problem. Nie chciałem nawet głowić się co w systemie nie działa prawidłowo po prostu postanowiłem sformatować komputer i wgrać system od nowa. Nie mogłem w BIOSie ustawić startu z płytki istalacyjnej więc instalację zaczęłem z poziomu starego systemu. Następnie komputer oczywiście się zrestartował uruchomiła się instalacja i tutaj pojawia się problem. Nie moge sformatować partycji na której znajduje się stary system. Instalator motywuje to tym że na "partycji znajdują się tymczasowe pliki instalacyjne wymagane do ukończenia instalacji". Zainstalowałem system na drugiej dostępnej partycji tylko nie moge sformatować właśnie tej, nawet po instalacji nowego systemu. Zależy mi na jej formacie, ponieważ jest zdrowo zabrudzona róźnymi śmieciami. Zostaje też na niej stary system którego także wypadałoby się pozbyć. Moje pytanie i prośba o pomoc skłania się do tego jak sformatować te partycje. Nie pomaga zrobienie tego z poziomu nowo zainstalowanego systemu.