przez DROPKICK 08 Maj 2011, 06:07
Zainstaluj wszystkie sterowniki do swojej grafiki.
Podłącz TV kablem HDMI.
Włącz TV i puść obraz z kompa na TV.
PPM na ikonkę głośniczka systemowego w Tray-u --> Urządzenia do odtwarzania --> Powinny tam się wyświetlić dwa urządzenia, jedno jako karta dźwiękowa, drugie jako wyjście HDMI --> wybierasz oczywiście to z odpowiedzialne za HDMI i wtedy dźwięk leci do TV.
Można jeszcze w ustawieniach karty graficznej ustawić tak, że w momencie kiedy wykryte zostanie podłączone urządzenie HDMI to automatycznie dźwięk zostaje przesłany na nie, ja mam jednak to wyłączone i robię to zawsze ręcznie z tego względu, że po włączeniu TV i sygnału z dekodera lub PS-a, komputer widzi TV i przełącza dźwięk na HDMI i wtedy nigdzie nie słychać dźwięku ponieważ na TV wybrany jest inny sygnał.
W każdym bądź razie szczerze mówiąc nie wiem czemu szukasz takiego rozwiązania, dźwięk puszczony przez TV jest marnej jakości, najlepiej puścić go na wzmacniacz, kino domowe. Ja mam dźwięk puszczony na wzmacniacz i to jest zadowalający efekt. Lepszą jakość dźwięku osiągniesz z głośników podpiętych do komputera niż tych co są w TV.
Ja do drugiego TV w domu mam podpięte głośniki komputerowe za 100zł, gdzie tylko podpięty jest dekoder, ponieważ dźwięk jakim dysponuje TV jest tragiczny.
Pomyśl czy to co chcesz osiągnąć (czyli dźwięk z kompa na TV) ma jakiś sens, biorąc pod uwagę jego marną jakość.
AMD Phenom II X4 955 BlackEdit /3.2GHz | SilentiumPC Spartan HE923 | Asus M4A88T-V EVO/USB3 | GoodRam 8GB (4x2GB) 1600MHz CL8 Play | Asus GeForce GTS 450 DirectCu 1GB DDR5 /128bit/ DVI/HDMI | WDC 1TB | SAMSUNG 1TB+320GB | OPTIRAC DVD RW AD-7241S | OCZ StealthXStream2 500W | Aerocool VS-9 | UPS Mustek 600| Logitech K800| Logitech MX Performance | SAMSUNG SM 226BW | Panasonic P42S10E | ONKYO TX-NR809 | JAMO S608 S604 S602 S60 SUB360 | PS3