WITAM , MAM DZIWNY BARDZO PROBLEM, DZIS RANO KOMPUTER WŁĄCZYŁ się normalnie po 2h zrestartowałem go, włączył sie CHKDSK po oknie windows tym czarnym, na niebieskim tle 1z3 etapów i sie zawiesił na 3etapie, ani przez tryb awaryjny ani inaczej nie moglem sie dostac do komputera , pomyslalem ze cos z sysstemem nagle i zrobilem format, zainstalowal sie system normalnie wlaczyl komputer zainstalowalem sterowniki RAID te od drugiego dysku, bo jak ich nie ma to dysku drugiego nie widac wcale i pozostalych dwoch partycji restart ponownie a tu znowu to samo niechce sie wlczyc zawiesza sie po oknie windows, odlaczylem drugi dysk w biosie no i pisze po niepotrzebnym formacie wszystko mi sie pokasowalo i w dodatku nie moge do drugiego dysku sie dostac, obecnie jest odlaczony system go nie widzi, czy macie jakies propozycje moze komendy do konsoli odzyskiwania systemu zeby go jakos ożywić, bo jak go wlacze to nawet to trybu awaryjnego nie moge wejsc, a z nim wylaczonym dziala normlanie, moze juz padl calkiem, ten drugi dysk jest segate chyba, seatools jak wlacze to widzi tylko jeden ten z systemem, prosze o podpowiedz z gory dziekuje.
Dodano Dzisiaj, 18:34:dodam ze to nie tasma bo sprawdzalem na innej no i znalazlem post gdzie kolezka mowil hdd generatorem potraktowal dysk w takiej sytuacji jak ja ze sie z jednym wlaczal windows a z dwoma juz sie wieszal tylko jak uzyc hdd regenaaratora jesli winodows mi nie widzi tego dysku,
Dodano Dzisiaj, 19:12:jeszcze jedno ten drugi dysk mam podlaczony takim pomaranczowym przewodem ten wadliwy, a nie tasma jak dvd i dysk z systemem który działa.
Dodano Dzisiaj, 14:01:CZY KTOŚ MOŻE POMÓC CZY MOZE ZLE NAPISALEM POSTA??