od paru dni (tygodni?) mam ogromny problem z dostepem do niektorych stron internetowych. Co dziwne problem dotyczy tylko i wylacznie serwerow stricte 'programowych' (nie wiem jak to profesjonalnie nazwac w;)
Microsoft, windows, avg, gdata itp.
Ze stronami typu onet, interia itp wszystko huczy i buczy.
Problem zauwazylam dopiero w momencie kiedy pojawily sie 'szmery' w aktualizacji GData InternetSecurity (wyskakujace okienko z informacja, ze aktualizacja jest niemozliwa itd).
Dzisiaj 'odkrylam' ze mialam zainstalowany niejaki McAfeeScan.... i tak naprawde wyskakujace okienko dotyczylo niemoznosci pobrania aktualizacji wlasnie do tego programu (co jednoczesnie czynilo niemozliwym pobieranie aktualizacji do GDaty, oraz - jak sie teraz okazalo - niemozliwosc wejscia do jakiejkolwiek strony zwiazanej z oprogramowaniem itp.)
Odinstalowalam obydwa programy, zainstalowalam na nowo (tylko) GDate i....nic

Dalej otwiera mi bez problemu 'powszechne' strony, a te stricte 'programowe' (zwal jak zwal

W innym forum uzyskalam info o 'daniu loga hijack' (pisze rowniez tutaj, gdyz kwestia nieco mnie drazni i moze szybciej uda mi sie tutaj znalezc rozwiazanie)...nie ukrywam, iz jestem zielona w tych sprawach, ale troche posznupalam po necie i...loga juz mam, teraz tylko widze, ze chyba trzeba jakos 'specjalnie' go wkleic i z tym mam problem

Niestety w kwestiach tego typu jestem kompletnym laikiem (baba!

Z gory dziekuje