od kilku dni mam problem z zainstalowaniem aktualizacji Windy. Wyświetla się, że jest 7 ważnych aktualizacji do zaintstalowania, zaznaczam 5, ale przy wyłączaniu kompa instalują się 4. Kiedy włączę komputer, znów pojawia się informacja, że jest 7, więc zaznaczam te, które chcę, instalują się 4 i tak wciąż. System to Vista 32 bit.
Czasami wyświetlają mi się też BSODy - dołączam treść z plików minidump. Poza tym pojawia się też blue screen, do którego nie ma minidumpa - treść:
- Kod: Zaznacz wszystko
***Hardware Malfunction
Call your hardware vendor for support
NMI: Parity Check / Memory Parity Error
***System has halted***
Pisałem o tym na innym forum i polecono mi, żeby przetestować pamięć Memtestem, ale nie wykrył żadnych błędów.
Poza tym od wczoraj mam problem z wyświetlaniem zdjęć na Facebooku w Operze - widzę tekst wiadomości oraz aktywności znajomych, ale nie wyświetlają się zdjęcia przy aktywności znajomego oraz moje zdjęcie także się nie wyświetla. Problem występuje tylko na Operze oraz tylko na stronie fb - na innych stronach zdjęcia działają.
Systemowi od pewnego czasu często zdarza się też łapać zwiechę - a to przeglądarka nie odpowiada, a to menedżer ikon pulpitu nie odpowiada, a to explorer.exe, to znowu gg. Poza tym komp długo się włącza, pomimo że w autostarcie mam dosłownie kilka najważniejszych rzeczy i długo trzeba czekać, aż zacznie "łapać" i reagować na włączenie czegoś.
Wczoraj usunąłem też dwa trojany i dwie jakieś inne podejrzane rzeczy, które wykrył Malwarebytes, ale nie rozwiązało to problemu, dlatego bardzo proszę o sprawdzenie logów.
EDIT (11.03.2012 - 19:05):
przed chwilą znów wyskoczył BSOD
- Kod: Zaznacz wszystko
***Hardware Malfunction
Call your hardware vendor for support
NMI: Parity Check / Memory Parity Error
***System has halted***
Dodatkowo potem nie mogę odzyskać sesji w Operze, kasuje mi się też historia.
Pomocy!