Mialem neta 512, zadzwonili do mnie z neostady czy nie chcialbym miec liveboxa i przy okazji moze szybszy internet (1MB), zgodizlem sie, podpisalem umowe, pani z TP powiedziala mi zebym zadzwonil pod 0800 102 102 i powiedzial zeby mi juz teraz zmienili predksoc na 1MB, zebym juz mogl sobie korzystac, ok, czekam dwa dni od podpisania umowy, i patrze net elegancko laczy mi sie i pisze "1,3MB" to w sumie ciesze sie, szybszy net bedzie lepiej chodzic. Chcialem wiec odrazu sprwadzic jak sie bedzie sprawowac podczas sciagania, sciagam jakies mp3, pisze ze 50kb/s i sie zmienia raz jest 40, raz 50, raz 60, wiec predkosc sciagania identycznie jak bylo przy 512, tu moje zdziwienie co jest nie tak? Dzwonie do neostrady (0800 102 102) i pytam jakies pani dlaczego tak jest, ze mam predkosc sciagania tak malą skoro zmienilem lacze na dwa razy szybysze, powiedziala mi ze predkosc 60kb/s to przy laczu 1mB prawidlowe sciaganie i ze lacze 512 i 1mb ma taka sama predkosc sciagania i tu moje :O :O , Wchodze na http://www.speedtest.net/ wlaczam "begin test" chwile sie sprawdza i wyskakuje:

A mój kolega ktory mieszka obok mnie ma Liveboxa 1MB i wyskakuje mu:

Za to mój brat ktory mieszka ode mnie jakies pol kilometra, rowniez ma Liveboxa 1MB i wyskakuje mu predkosc 0,53 oraz 0,21
Nie rozumiem tej rozniy i nie rozumiem dlaczego tak pani w TP mi powiedziala... Pomoze mi ktos?