fibi07 napisał(a):1. czemu wyświetla mi wolnego/całkowitego miejsca 596 GB?
To tak samo np. jak masz pendrive 1GB a tak naprawdę 959mb, lub pendrive 4GB a tak naprawdę 3,7GB, to i tak samo masz u siebie ze niby 640GB a tak naprawdę 596Gb, kiedyś czytałem na co tamta pamięć jest przeznaczona lub dlaczego tak toi wynika ale teraz nie mogę przytoczyć tych słów , bo nie pamiętam, ale nie przejmuj się pojemnością, ja kupiłem dysk 750GB a miałem 699GB.
fibi07 napisał(a):formatowanie na NTFS jest takie samo, jak ze zwykłymi partycjami twardych hdd?
TAK, to bez różnicy w dysku zewnętrznym jest wsadzony zwykły dysk 2,5 cala wiec formatuje się go tak samo.
fibi07 napisał(a):3. sformatowanie go jak jest nowy, jest dobrym pomysłem? zauważyłem tam 2 foldery, Norton 2010 (którego nie mam zamiaru używać) i My Fortress. ten drugi to jest od tego szyfrowania danych? przydaje się?
Ja swój sformatowałem, na inny format bo bo zakupie był system plików Fat32 , wiec ja go sformatowałem na NTFS, więc jak wolisz, a co do programów to to już twój wybór.
fibi07 napisał(a):4. wszędzie pisze,że "bakcup danych jednym przyciskiem" - chodzi o ten przycisk z led-em,który jak się przytrzyma 3 sekundy, to automatycznie usuwa urządzenie z systemu? na jakiej zasadzie w sumie, to działa?
Szczerze pierwszy raz o tym słyszę ale radzę poczytać na Google .
Autor postu otrzymał pochwałę