Mam bardzo szybki internet tj ok 2MB/s choć prawie nigdy tyle nie wyciągał ale to inna sprawa ostatnio net bardzo mi spowolnił i nie wiem czym to jest spowodowane?
jestem użytkownikiem sieci w akademiku czyli jestem w sieci lokalnej ze stałym adresem ip dla każdego użytkownika. admini jakiś czas temu kupili nowy router i niby go skonfigurowali choć od czasu kupna ciągle są jakieś problemy (ale pomijam ten fakt bo jakieś 2 miesiące działał bez większych problemów)
Ostatni:
Najbardziej bolesne i denerwujące jest to że gdy wchodze na jakąś stronke ona nie chce się ładować i muszę odświeżać aby sie załadowała a i to czasem nie pomaga. czasem zaś ładuję sie szybko i sprawnie.
Dalej...
uTorrent non stop od kilku dni wyciąga w granicach 20 Kb/s co jest przerażające bo normalnie szło 250-600Kb/s i nie może znaleźć żadnego otwartego portu(?!) Dodaję że nie ogranicza mi łącza raczej żadna zapora, a co ciekawe po wczorajszym formacie nowego dysku internet śmigał aż miło a po kilku godzinkach znowu zwolnił
Jaka może być tego przyczyna?
Czy mogę jakoś sam rozwiązać ten problem bo wydaje mi sie że tylko ja go mam w mojej sieci, czy też mam czekać na powrót admina i jego sie spytać o ten problem ale na niego muszę czekać jeszcze ok miesiąca i po kilku rozmowach z nich jestem prawie że pewny że nie będzie wiedział o co chodzi i powie mi że u niego jest wszystko w porządku!!!
Pomożecie?