Wiem juz dawałem kiedys loga

i wiem jak to sie robi tylko czasu nie miałem
Ale może najpierw opisze sytauacje:
Zainstalowałem sobie program Virtual Drive Manager (chyba tak sie nazywał) do emulowania virtualnych napedów i nagrywania płyt cd cos jak połaczenie nero i deamona. No i przy instalacji wyskoczyl bład ze program moze sie kłocic z czyms innym (deamon najprawdopodobniej) ale dalem zeby kontynuował no i sie zainstalował. w sumie działał ok tylko ze nie dzialala emulacja (jakis blad własnie). Ogónie program mi sie niespodobał wiec uninstal, i tu sie zaczely schody. Przy probie instalacji praktycznie sie zawieszal, mozna było czekac i czekac i nic pojawialo sie tylko okno z napisem anuluj i przycisk dalej który był nieaktywny tylko pisało zeby czekac, no ale ile mozna czekałem pare minut i nic (probowałem restartowac itp ale nic to nie pomogło, nawet w trybie awaryjnym sie niedało bo pisało ze nie mozna bo cos tami zeby sie skontaktowac z czyms tam( juz nie pamietam dokładnie). Oczywiscie wszystko robione na koncie admina.
Wiec postanowilem go usunac recznie (do kosza) niestety sie okazało ze jakies tam pliki były uzywane no wiec pousuwałem wszystko co tam dawał do autostartu ale to nie pomogło, wiec zainstalowałem Unlockera - to pomogło odblokowałem caly katalog i go usunołem. Tak samo wpisy w rejestrze.
Tylko teraz mam problemy z systemem.
Przede wszystkim co jest najgorsze nie uruchamia mi sie ani firefox ani thunderbird,
przy wylogowywaniu w czasie zapisywania ustawien mysz dziala ale nic nie robi i sie nie wyłacza, i cos dziwnego stalo sie z koszem zawsze siedzi tam jakis plik a jak otworze kosz to jest pusto, zato jak dam opróznij to pisze: nie mozna usunac folderu De78: katalog nie jest pusty ???!!
W Total Commanderze widac jakies pliki z ikonkami kosza w koszu ale tez nie mozna ich usunac (to wyglada jak by był kosz w koszu :shock: )
aha i przy wyłaczaniu np ad-aware potrafi sie zawiesic i nie mozna go zamknac nawet z managera to samo z ff po uruchomieniu sie nie wlacza tylko wisi w managerze z urzyciem 14mb ram i nie mozna go wyłaczyc.?
Prosze pomózcie mi
Zaraz załacze loga
[ Dodano: Dzisiaj o 14:22 ]
oto log
- Kod: Zaznacz wszystko
Logfile of HijackThis v1.99.1
Scan saved at 13:19:01, on 2006-01-18
Platform: Windows XP Dodatek SP. 1 (WinNT 5.01.2600)
MSIE: Internet Explorer v6.00 SP1 (6.00.2800.1106)
Running processes:
E:\WINDOWS\System32\smss.exe
E:\WINDOWS\SYSTEM32\winlogon.exe
E:\WINDOWS\system32\services.exe
E:\WINDOWS\system32\lsass.exe
E:\WINDOWS\System32\Ati2evxx.exe
E:\WINDOWS\system32\svchost.exe
E:\WINDOWS\System32\svchost.exe
E:\WINDOWS\system32\spoolsv.exe
D:\Win XP\Programy\Avast4\aswUpdSv.exe
D:\Win XP\Programy\Avast4\ashServ.exe
E:\WINDOWS\System32\drivers\CDAC11BA.EXE
E:\WINDOWS\System32\CTsvcCDA.exe
D:\Win XP\Programy\Kerio\Personal Firewall 4\kpf4ss.exe
E:\Program Files\Common Files\Microsoft Shared\VS7DEBUG\MDM.EXE
E:\WINDOWS\SYSTEM32\Ati2evxx.exe
E:\WINDOWS\System32\MsPMSPSv.exe
D:\Win XP\Programy\PerfectDisk\PDSched.exe
E:\WINDOWS\Explorer.EXE
D:\Win XP\Programy\Kerio\Personal Firewall 4\kpf4gui.exe
D:\Win XP\Programy\Kerio\Personal Firewall 4\kpf4gui.exe
D:\Win XP\Programy\Avast4\ashMaiSv.exe
D:\Win XP\Programy\Avast4\ashWebSv.exe
E:\PROGRA~1\A4Tech\Mouse\Amoumain.exe
D:\Win XP\Programy\ATITool\ATITool.exe
D:\WINXP~1\Programy\Avast4\ashDisp.exe
D:\Win XP\Programy\MemTurbo\memturbo.exe
D:\Win XP\Programy\Gadu-Gadu\gg.exe
D:\Win XP\Programy\Mozilla Firefox\firefox.exe
D:\Win XP\Programy\Mozilla Thunderbird\thunderbird.exe
E:\totalcmd\TOTALCMD.EXE
E:\Program Files\Internet Explorer\iexplore.exe
E:\Program Files\Internet Explorer\iexplore.exe
F:\Go!zilla Downloads\różne\CWShredder\hijackthis\HijackThis.exe
R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Toolbar,LinksFolderName = Łącza
O2 - BHO: AcroIEHlprObj Class - {06849E9F-C8D7-4D59-B87D-784B7D6BE0B3} - D:\Win XP\Programy\Adobe\Acrobat 7.0\ActiveX\AcroIEHelper.dll
O2 - BHO: bho2gr Class - {31FF080D-12A3-439A-A2EF-4BA95A3148E8} - D:\Win XP\Programy\GetRight 6.0\xx2gr.dll
O3 - Toolbar: &Radio - {8E718888-423F-11D2-876E-00A0C9082467} - E:\WINDOWS\System32\msdxm.ocx
O4 - HKLM\..\Run: [Jet Detection] "E:\Program Files\Creative\SBLive\PROGRAM\ADGJDet.exe"
O4 - HKLM\..\Run: [WheelMouse] E:\PROGRA~1\A4Tech\Mouse\Amoumain.exe
O4 - HKLM\..\Run: [ATITool] "D:\Win XP\Programy\ATITool\ATITool.exe" -s
O4 - HKLM\..\Run: [HPDJ Taskbar Utility] E:\WINDOWS\System32\spool\drivers\w32x86\3\hpztsb04.exe
O4 - HKLM\..\Run: [SpeedTouch USB Diagnostics] "E:\Program Files\Thomson\SpeedTouch USB\Dragdiag.exe" /icon
O4 - HKLM\..\Run: [avast!] D:\WINXP~1\Programy\Avast4\ashDisp.exe
O4 - Global Startup: MemTurbo.lnk = D:\Win XP\Programy\MemTurbo\memturbo.exe
O4 - Global Startup: Neostrada TP.lnk = ?
O8 - Extra context menu item: Download with GetRight - D:\Win XP\Programy\GetRight 6.0\GRdownload.htm
O8 - Extra context menu item: E&ksport do programu Microsoft Excel - res://D:\WINXP~1\Programy\MICROS~1\OFFICE11\EXCEL.EXE/3000
O8 - Extra context menu item: Open with GetRight Browser - D:\Win XP\Programy\GetRight 6.0\GRbrowse.htm
O9 - Extra button: Badanie - {92780B25-18CC-41C8-B9BE-3C9C571A8263} - D:\WINXP~1\Programy\MICROS~1\OFFICE11\REFIEBAR.DLL
O17 - HKLM\System\CCS\Services\Tcpip\..\{78E71B7E-09A3-456C-A3A9-1A3F20846DD0}: NameServer = 194.204.152.34 217.98.63.164
O17 - HKLM\System\CCS\Services\Tcpip\..\{808F0076-E614-40F2-847C-020EC3672CFC}: NameServer = 194.204.152.34,164.204.159.1
O23 - Service: avast! iAVS4 Control Service (aswUpdSv) - Unknown owner - D:\Win XP\Programy\Avast4\aswUpdSv.exe
O23 - Service: Ati HotKey Poller - ATI Technologies Inc. - E:\WINDOWS\System32\Ati2evxx.exe
O23 - Service: ATI Smart - Unknown owner - E:\WINDOWS\system32\ati2sgag.exe
O23 - Service: avast! Antivirus - Unknown owner - D:\Win XP\Programy\Avast4\ashServ.exe
O23 - Service: avast! Mail Scanner - Unknown owner - D:\Win XP\Programy\Avast4\ashMaiSv.exe" /service (file missing)
O23 - Service: avast! Web Scanner - Unknown owner - D:\Win XP\Programy\Avast4\ashWebSv.exe" /service (file missing)
O23 - Service: C-DillaCdaC11BA - Macrovision - E:\WINDOWS\System32\drivers\CDAC11BA.EXE
O23 - Service: Creative Service for CDROM Access - Creative Technology Ltd - E:\WINDOWS\System32\CTsvcCDA.exe
O23 - Service: InstallDriver Table Manager (IDriverT) - Macrovision Corporation - E:\Program Files\Common Files\InstallShield\Driver\11\Intel 32\IDriverT.exe
O23 - Service: iPodService - Apple Computer, Inc. - E:\Program Files\iPod\bin\iPodService.exe
O23 - Service: Kerio Personal Firewall 4 (KPF4) - Kerio Technologies - D:\Win XP\Programy\Kerio\Personal Firewall 4\kpf4ss.exe
O23 - Service: PDEngine - Raxco Software, Inc. - D:\Win XP\Programy\PerfectDisk\PDEngine.exe
O23 - Service: PDScheduler (PDSched) - Raxco Software, Inc. - D:\Win XP\Programy\PerfectDisk\PDSched.exe
O23 - Service: RadClock - Unknown owner - E:\WINDOWS\system32\RadClock.exe
W sumie nie widac w nim nic zlego chyba?