[ Dodano: Dzisiaj o 18:09 ]
HT obniżone do 4x a częstotliwość pamięci także ustawiona na mniej, także wszystko gra;/
ale spytam przy okazji czemu tak się stało?
morf_ik napisał(a):co muszę teraz ręcznie ustawić w biosie, żeby wszystko chodziło jak powinno? Może coś w windowsie się pozmieniało też i muszę przestawić??
morf_ik napisał(a):żeby uzyskać te 250
lance87 napisał(a):Nie ma za bardzo co ustawiać w BIOS-ie, ewentualnie kolejność z czego ma bootować... W Windows'ie na pewno nic się nie zmieniło Smile
morf_ik napisał(a):A czas w biosie trzeba ustawić koniecznie ręcznie??
Jeśli się nie zgadza to oczywiście, że trzeba
morf_ik napisał(a):a ten nod to pewnie przez ten ustawony czas nie chce się aktualizować :p
morf_ik napisał(a):Pc Probe II również od ASUSa również pokazuje 1.40 więc to chyba będzie bardziej wiarygodne, no nie Mr. Green ?
Zawi napisał(a):ale możę to się równać z drobną utratą wydajnośći)
Zawi napisał(a):a żeby ramki poszły wyżej to rozluźnij taimingi, a jeżeli zależy ci na MHz na procu możesz ustawić pamiątki asynchronicznie(ale możę to się równać z drobną utratą wydajnośći)...a jeśli czegoś nie wiesz to pan google pomoże na pewno Wink
Jądro Orleans
90 nm
1.25-1.40 V
62W
morf_ik napisał(a):Chciałem odrazu delikatnie podnieść napięci o 0.0125. Odczytałem napięci w cpu-z które wynosiło 1.232, no to zmieniłem napięcie w biosie na 1.250. Po wejściu do windows i włączeniu cpu-z pokazało mi się napięci 1.120 :O
morf_ik napisał(a):To ja już nie wiem o ile go zmienić
Hellfire napisał(a):Proponuje ustawic w BIOS-ie napiecie na poczatek na 1,3V i zobaczyc co pokaze CPU-Z.
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 12 gości