Patrzałem Tomuś...Patrzałem
Komputer:
- 2 wejscia na mikrofon (czerwone)
- 2 wejscia na glosniki (zielone)
- 1 wejscie AUX (niebieskie)
I teraz tak....Jak zwykle brak info-czy to integra czy osobna karta muzyczna

.Brak jakiejkolwiek fotki tego z komputera...Myśl człowieku o intencjach i zamiarach autora..
Złacze mikrofonu-odpada wiadomo(nie wysyła sygnału)..2x wejscia na głośniki (zielone) nie napisane czy razem z tyłu,czy jedno z tyłu drugie na panelu przednim...1x AUX-nie opisane czy 1x chinch/jack(mono) czy 2x chinch/jack(R-L stereo)...Czy to działa jako wyjście czy jako wejście....Weź tu kombinuj

Nie neguje
2 - WYJŚCIE na zewnętrzne nagłośnienie.
gdyż skoro wieża była użytkowana już,to bezsensem jest pisać że w EXT.SPK. muszą być wpięte głosniki
Ja poszedłem tropem zintegrowanej dżwiękówki

Podając najrozsądniejsze rozwiazanie oraz sugerując się
Moj komputer ma 2 zwykle glosniki i raczej zeby dobrze muzy posluchac to sie nie nadaja
Z tego wzgledu,ze ktos mając dzwiękówkę zewnętrzną za +- 100zł nie podpina takich głosników

Widziałem też oczywiście że to są wejścia typu MONO-MINI_JACK i jasne że można kupić sam kabel 1x stereo mini jack<->2x mono mini jack
http://www.fotorimex.pl/product.php/2057,pl,bandridge_kabel_jack_stereo_-_2_x_jack_mono_al323.htm

Niestety jest to trudno i nie wszędzie dostepne...Zatosowanie rozdzielacza i 2x kabla jack<->jack stereo daje te same efekty,jest praktyczniejszy i bardziej uniwersalny;oraz wychodzi taniej..U mnie rozdzielacz kosztuje 2,50zł a kabel (jeden) 1,5m kosztuje ok.5zł

Są dwie odpowiedzi co i jak zrobić-wybór zostawiam userowi

@EDIT
Oczywiscie mogłem poprosić o fotki z kompa jak to wyglada etc. i poczekać z odpowiedzią;ale mógłbym tez czekać na foty do.......