Rafał123 napisał(a):Sam kiedyś podkręcałem GeForca MX400 64MB (ma radiatora a na tym wiatraczek) o całe 40MHz a efektów nie było żadnych
Ja piszę z geforce'a 4mx 440 64mb podkręconego o 200 Mhz i działa. Wzrost wydajności jest jednak na tyle znikomy, że nie opłaca się katować karty. A że jutro dostanę mojego nowiuśkiego gf7300gt to mogę sprawdzić ile ta wytrzyma
Co do tematu - na karcie jest chłodzenie silent pipe, czyli chyba cieczą? Założenie wiatraczka na to powinno nieźle obniżyć temperaturę - ale nie wiem, czy się opłaca. Z poziomu sterowników o/c nie daje szczególnie dobrych efektów. Bo to jest overclocking dla ubogich
Z drugiej strony w v-mody bym się ie bawił z twoją wiedzą (sam nie mam odwagi, a trochę w tym siedzę

).
I pamiętaj, to zawsze wiąże się z ryzykiem, więc uważaj. Jeśli sam zplaciłeś za kartę, to baw się do woli, ale jeśli jesteś na garnuszku rodziców i oni bedą płacić za ew. wymianę karty, to po prostu poczekaj na lepsze czasy, albo poczytaj.
Google.pl
edit: po wysłani posta wpadło mi do głowy, że może to zostać tak zrzumiane, wieć poprawiłem, ale trwało to za długo i mnie ubiegłeś