Z poziomu narzędzia diskpart tworzyłem/usuwałem/formatowałem/actywowałem partycje na tym pendrivie.
Zauważyłem że po tej operacji kiedy wybieram z poziomu biosu urządzenie które chce zabootować mój pendrive nie posiada swojej sygnatury oraz versji Firmware. Oprócz tego z czasem coraz wolniej przesyła dane, z czasem coraz rzadziej zostaje wykrywany, aż w końcu robi się kompletnie bezużyteczny. Nie mogę go sformatować ani disk partem ani wbudowanym w windows narzędziem do formatowania. Jedyne co pomaga to: "HP USB Disk Storage Format Tool" ale tylko wtedy gdy pendrive zaskoczy i system go rozpozna. Po sformatowaniu narzędziem hp niezależnie czy znowu użyje diskparta czy też zostawię partycje jaka jest świeżo po formacie, pendrive zachowuje się dalej tak samo tzn na początku moge wgrywać duże/małe dane aż do zużycia całej objętości ale z czasem dzieje się z nim to co przedtem.
Nie jest to wada pojedynczego urządzenia bo tak samo załatwiłem drugi taki sam pendrive i swoje mp3. Tyle że mp3 naprawiłem programem do zmiany firmwaru. Niestety do tego pendriv`a nie znalazłem niczego co naprawiło by firmware a zagraniczny support techniczny emtca nie odpowiada na maile(do polskiego nawet nie piszę).
help