To juz drugi pendrive, który popsułem przez niedbale uzywanie. Nie usuwałem ich za pomocą "bezpiecznego usuwania sprzetu" i teraz nie moge dostac sie na nie. Pojawia sie tylko komunikat czy chce sformatować. Oczywiscie nie chce.
Uzyłem kilku programów do odzyskiwania danych (polecane w jakims podobnym temacie), ale wiekszosc jest do niczego.
Jedynie GetDataBack for FAT i NTSC jest dobrym programem. Gdy go uzyłem na pierwszym penie, odczytał wszystko (tak mi sie wydaje, bo dawno mi sie zepsuł) i moglem zawartosc odzyskać. Natomiast gdy uzyłem go na Sandisk U3 4GB, to zarówno wersja FAT i NTSC nie wykryły zadnych plików i sugerowały uzycie NTSC wersji (jesli skanowałem za pomocą Fat) lub FAT wersji (jesli skanowałem w NTSC). Przy podłaczeniu go do portu jest przez oba programy wykrywany, tylko nic po skanowaniu nie ma.
Tak wiec moje pytanie jest nastepujące: W jakim systemie plików moze on pracowac i jaki program uzyc do odzyskiwania?
CZy moze całkowicie padł i dlatego w obu systemach nic nie pokazuje? (co jednak chyba niemozliwe skoro proghram go wykrywa, oraz pojawia sie ikona po podłaczeniu go do portu?
Z góry dziękuje za pomoc.