Jestem nowy na forum, więc przepraszam jeżeli coś nie tak robię. Dajcie znać a skoryguję.
A więc do rzeczy. Jak w temacie. Jakoś w połowie stycznia będę kupował komputer. Do tej pory jechałem na laptopach, zaś daaaaaawno temu miałem pc - gotowy zestaw kupiony w sklepie. Sytuacja w końcu pozwoliła na kupienie stacjonarnego zestawu, więc jestem tutaj:).
Do wydania będę miał około 4 tysięcy (mogę minimalnie przekroczyć budżet). Zaznaczam, że niezbyt na tym wszystkim się znam. Przeglądam gotowe zestawy, ale mam wrażenie że wtopię kupując coś takiego. Z drugiej jednak strony nie sądzę, żebym dał radę sam złożyć takowy jak już kurier wszytko przyniesie.
Komputer będę używał na codzień do grania, przeglądania internetu, etc. Słowem: do normalnej z nim pracy.
Zależy mi na w miarę dobrej grafice - to priorytet. (do tej pory zawsze miałem nvidie, ale to nie jest priorytet) i płycie głównej pozwalającej na późniejsze rozbudowywanie zestawu (żeby nie okazało się, ze ma tylko 2 wejścia albo coś...) Dysk 1 tb. Mogę zejść z pamięci na korzyść karty graficznej. Procek chyba i5, może lepszy. 8 - 12gb ramu.
Proszę o jakieś sugestie, porady, etc. Nie wiem nawet jaką budę wybrać (chcę dosyć dużą, z wentylatorami w obudowie), jaki procesor i całą resztę... Może mam za duże wymagania? Na co zwracać uwagę, czym się sugerować? Może poczekać trochę i dozbierać kasy?
Dziękuję za wszystkie odpowiedzi.
Pozdrawiam