acco napisał(a):Witam mam pytanie jak w temacie do czego ona służy ...
Podczas instalacji jako jedyny system Windows Seven tworzy dana partycje, o której mowa na niej znajdują się pliki ratunkowe dla systemu, jak i pliki systemowe.
acco napisał(a):czy można ją scalić z partycją C ?
Raczej nie bo podczas scalenia, wtedy narzędzia jak i pliki systemowe nie będą poprawnie działać, lub w ogóle nie będą działać .
acco napisał(a):Chciałbym zrobić kopię systemu na wypadek awarii,a w tym przypadku nie wiem co mam o tym myśleć.
Ale system automatycznie tworzy punkty przywracania systemu aby w razie jakiejś awarii można było by przywrócić system do stanu poprzedniego, albo jeżeli interesuje cie np wgranie wcześniej przygotowanego obrazu płyty na dysk, gdy np system nie che odpalić a nie masz zamiaru instalować go od nowa To polecam Norton Ghost tu masz
poradnik, w poradniku masz ukazane na dyskietce jak to zrobić ale o wiele łatwiej jest ściągnąć Hiren's BootCD, i nagrać na płytę lub wgrać na pendrive jak tu w
poradniku, potem uruchamiasz płytę za pomocą bootwania, wybierasz z pośród listy Mini Xp, i jak się system załaduje z płyty tam znajdziesz narzędzie Norton Ghost.
Autor postu otrzymał pochwałę