Mam pewne pytanie.Otóz chce dokupic pamiec ram do mojego komputera(mam 256mb ram)poniewaz jest to dosyc malo jak na dzisiejsze czasy jesli chodzi o sprawne dzialanie gier komputerowych, czesto po grze
w niektore lepsze gry gra lekko mi sie przycina a po wyjsciu wyswietla sie tabelka na pasku zadan ,,system windows-minimalna wartos pamieci wirtualnej jest za niska".
O tym komunikacie czytalem conieco na internecie gdzie dowiedzialem sie ze w takich przypadkach najlepiej jest dokupic pamiec RAM.
I tu pojawia sie moje kilka pytan.Mam 256 RAM-u DDR(sprawdzilem rodzaj pamieci programem cpu-z podobno najlepszy program do sprawdzania pamieci) i na plycie głownej mam jeszcze 2 sloty(wejscia) na pamięc.
Oto moje pytania:
1.Czy moge kupic zwykla pamiec RAM DDR niewazne o jakiej czestotliwosci ktora bedzie dzialala w ,,zgodzie" z moimi RAM-ami czy tez o okreslonej czestotliwosci MHz?
2.Planuje dokupic kosc 256 lub 512 , czy mój komputer wytrzyma 512?Jezeli nie to w jaki sposob moge sprawdzic ile wytrzyma?
3.Na allegro widzialem wiele ofert pamieci o róznych cenach.Czy warto tam kupowac?
Z gory dziekuje za pomoc.