W tym aparacie mam do wyboru 15 i 30 fps. W 15 fps mogę nagrywać bez ograniczeń czasowych, ale w 30 fps mogę nagrać tylko 15 sekund w rozdziałce 640x480, a w 320x240 też mogę nagrywać bez ograniczeń. I pytanie brzmi - da się jakoś na tym sprzęcie nagrać film dłuższy niż 10 sekund w rozdzielczości 640x480 w 30 fps? Bo tak to mam do wyboru - albo długi film z dobrą jakością, ale niezbyt płynny (15 fps), albo długi płynny (30 fps), ale w bardzo słabej jakości (320x240), albo płynny i w dobrej jakości, ale tylko 10-sekundowy. Od razu zaznaczam, że nie chodzi o ilość miejsca, bo takich 10-sekundówek mogę nagrać bardzo dużo.
EDIT
Już mam odpowiedź, dlaczego tak się dzieje:
Uwaga dla kupujących - karta pamięci powinna by Olympus xD typ M+. W innym wypadku nie będzie można nagrywać filmików w trybie VGA 30 fps dłuższych niż 10 sekund ! Przy zwykłej karcie (Olympus xD typ M) film w trybie VGA 30 fps tylko 10 sekund
Mimo wszystko jest to dziwne - miejsca mam na pół godziny, a po włączeniu nagrywania nagle odlicza się 10 sekund. Na pewno nie można tego jakoś obejść na tej karcie?