Na wstępie chciał bym napisać iz w ciągu ostatnich trzech godzin przekopałem pół cyberprzestrzeni w poszukiwaniu potrzebnych mi informacji do poprawnego i szybszego funkcjonowania programu jakim jest BitCommet.
Wiec zaczne od tego iz jestem w sieci lokalnej (osiedlówka na 10 komputerów). Los chciał, że cały osprzęt wymagany do poprawnnego funkcjonowania sieci znalazł sie w moim pokoju :+). Jest tam bodajże router (speedstream 5100), serwer, switch i jakis antyczny komp.
Przchodząć do sedna sprawy gdy adres mojego routera (192.168.2.1) wklepuje w zacny i szacowny program jakim jest IE nic sie niedzieje :+(. Przeglądarka daje mi do zrozumienia iż taka strona nieistnieje.
Wieć sprawa jest następującego kalibru:
W jaki sposób moge dostać sie do ustawien routera ?
Czy przycisk RESET znajdujący sie na nim mógłby rozwiązac sprawe oraz jakie poniose konsekwencje za naciśniecie go? (żeby mi tu sieć zaraz niepadła :+) )
Tak bardzo zależy mi na odblokowaniu tych portów ponieważ mój zacny provider niechce mi przydzielić zew. ip ponieważ w jego miemaniu są do drogie rzeczy i od pół roku mówi mi, że rozważy ta kwestie - bez zadnych postępów.
Z góry wielkie thx za pomoc,
Nas'cK//