Może przesadzam ale i tak jest kiepsko...
Całe szczęście że ja mieszkam na zadupiu w Starachowicach

Ale chyba nie sprawdziles tego linka co wkleiles bo link nie dziala jak powiedzial kemot301
 Ale chyba nie sprawdziles tego linka co wkleiles bo link nie dziala jak powiedzial kemot301

Onet.pl- Wiadomości napisał(a):Internet i komputery
Walka z piractwem - naloty policji na mieszkania
Ostatnie akcje policji w Bydgoszczy i Lublinie, mające na celu kontrolę legalności oprogramowania, miały swoje źródło na polskich serwisach aukcyjnych.Handlującymi nielegalnymi produktami zainteresowali się policjanci. Nietrudno było także zdobyć adresy kontaktowe osób, które zakupiły takie programy.
W wyniku policyjnych odwiedzin 18 osób straciło komputery, dyski twarde i konsole do gier. Policja mówi, że to dopiero początek zakrojonej na szeroką skalę walki z piratami.
37-latek ogłaszał się w Internecie. W swojej ofercie miał nielegalne kopie gier na komputery i konsole telewizyjne. Kusił bardzo niską ceną - jedna płyta kosztowała u niego zaledwie jedną dziesiątą ceny oryginału. Ogłoszenie przyciągnęło uwagę nie tylko klientów, ale także członków specgrupy do walki z przestępczością komputerową lubelskiej Komendy Wojewódzkiej Policji.
Okazało się, że mężczyzna dokonywał transakcji za pośrednictwem poczty. Trzymał u siebie pokwitowania wpłat osób, które kupowały od niego oprogramowanie. Dzięki temu mogliśmy bez kłopotu dotrzeć do wielu jego klientów - mówi nadkomisarz Janusz Wójtowicz, rzecznik komendanta wojewódzkiego policji.
Postawiliśmy zarzuty w sumie 18 osobom - wylicza Wójtowicz. Lubelscy policjanci zapowiadają, że to dopiero początek nękania przez nich komputerowych piratów. W tym roku szczególnie dużo uwagi poświęcą nielegalnemu oprogramowaniu w firmach i prywatnych mieszkaniach. Kontroli mogą się spodziewać także osoby pobierające z Internetu filmy, muzykę czy programy. To, oprócz walki z korupcją i rozbojami, jeden z naszych priorytetów - nie ukrywa rzecznik.

u mnie w tamtym roku smigali po blokach sprawdzajac mieszkania internautow...komputer swiat o tym pisal nawet
 u mnie w tamtym roku smigali po blokach sprawdzajac mieszkania internautow...komputer swiat o tym pisal nawet

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 10 gości