Odrazu mówię, że nie chodzi o mnie, ale o mojego kumpla, no ale ja już sam nie wiem jak mu pomóc

Dzieje się tak w grach normalnie podczas pracy systemu = net + antywirus + firewall + gg + winamp wszystko ładnie, pięknie i stabilnie, ale niestewty podczas grania:/
Zainstalowałem dzisiaj u niego Mafię z patchem v1.2, spolszczeniem i cr...ekhem v1.2, więc wszystko ładnie i pieknie...
ALE...podczas uruchamiania silnika auta i wtedy, gdy pojawią się dym z rury wydechowej system RESET pokazuje się sekundowy BSOD, taka migawka i koniec...to znaczy system uruchamia się od nowa...probowalismy nawet wszystkich opcji konfguracyjnych jechaliśmy od wysokich aż po niziutkie...
Jak rok temu u niego byłem wszystko chodziło, ale miał inną pamięć RAM - TwinMos 256 a teraz ma Seiteca 256 333 mHz i inną płytę główną, ale już nie apmięta sam bo pisze mi wszystkie info aktualnie na GG.....Dodam też, że taka sama sytuacja ma w symulacji helikoptera ratunkowego Search&Rescue 4 też migawka z BSODa i Reset...
Konfig:
Płyta głowna:
ASRock K7S8X v3 (5 PCI, 1 AGP, 3 DDR DIMM, Audio, LAN)
Grafa: GF 2mx400 - nie śmiejcie się ta gra u niego rok temu chodziła na 1024/760, High Details i zero "cinek"
Proc: AMD Athlon 1.7 XP+
Twardziel : Samsung SV0602H - 60 GB
Pamiątki : Seitec 256 MB, 333 mHz
Zasilacz : 300 W Codegen lol tu go wyśmiałem

Sterki : 56.72 ForceWare + WHQL
Dodatkowe info: nic nie było podkręcane, ani nie był robiony update biosów żadnego podzespołu ...
Liczę na Wsparcie

Bo ja już nie wiem jak mu pomóc