Mam tel. nokia 6260 i kabel USB dku2.
Kabel działał długie miesiące bez problemów, jednak ostatnio to się zmieniło.
Nie wiem czy na 100% jest jakiś związek, ale myślę ze problemem moze być podczepienie pod USB kamerki internetowej.
Sytuacja jest taka:
Instaluję PC SUITE, sterowniki, podłączam telefon. Teoretycznie komputer widzi tel, jednak gdy próbuję wejść do Katalogu z telefonem klikając na obrazek telefonu wyświetla mi się error : OPERACJA NIE MOZE ZOSTAĆ ZAKOŃCZONA czy jakoś tak. Spróbowałem zamienić PC SUITE na OXYGEN II ale tam pokazuje mi się coś podobnego: POŁĄCZENIE NIESTABILNE.
Próbowałem już wszystkiego. Instalowałem i wywalałem PC SUITE z 100 razy, grzebałem w menadrzerze urządzeń, przestawiałem ustawienia modemu NOKIA6260. Rzecz jasna już dawno wywaliłem z systemu kamerkę i wyinstalowałem sterowniki- nie pomogło.
Problemem nie jest kabel ani telefon- sprawdzałem na innym kompie- działa bezproblemowo.
Streszczając:
Komputer widzi telefon, telefon widzi komputer, ale nie da się niczego przesłać, a wcześniej się dało.
Błagam o szybką pomoc, bo w innym wypadku zostanie mi reinstalka systemu z powodu jakiegoś głupiego kabla. Jeśli Ktoś byłby tak miły i pomógł mi na gg to będę wdzięczny: 6166867
Pozdrawiam i liczę ze są jeszcze w tym kraju ludzie znający się na kablach

P.S. Mój system : WIN XP SP2