tylko że to dosyć kosztowne rozwiązanie : http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=8863
Puma napisał(a):Możesz kupić dodatkowy komtroler ATA na PCI, wtedy podłączasz nagrywarke DVD i będzie 'sama' jeżeli się 'gryzie' z innymi napędami.
tylko że to dosyć kosztowne rozwiązanie : http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=8863
Dr@GuN napisał(a):może sprubuj tak
tasma 1 - hdd i dvd
taśma 2 spawarka dvd i już ?? co sie wtedy dzieje ??
pawlakforever napisał(a):Chyba najlepszym rozwiązaniem bedzie dać to jakiemuś fachowcowi ze skelpu komputerowego, i niech on sie z tym męczy
Dr@GuN napisał(a):NIGDY TAK NIE RóB
znam wielu "fachowców" z mojego city i wiem do czego sie nadają (prostować gwoździ bym im nie dał...)
Gizmo napisał(a):Odpada zła taśma
Gizmo napisał(a):Może w zworkach coś nie tak ,pokombinuj z nimi (wiem że tak robiłeś ale sprawdz wszystkie możliwości podpięcia Master, Slave)
Gizmo napisał(a):eżeli to odpada pozostaje według mnie aktualizacjia Biosu
pawlakforever napisał(a):Dr@GuN napisał(a):NIGDY TAK NIE RóB
znam wielu "fachowców" z mojego city i wiem do czego sie nadają (prostować gwoździ bym im nie dał...)
Ja ma znajomego w sklepie komputerowym, zna sie on naprawde na wszystkim co dotyczy komputerów, więc wiem, że moge mu zaufać i spokojnie sprzęt oddać
Dr@GuN napisał(a):ja o moim BLISKIM qmplu informatyku też sobie myślałem że to ziom , a tu pewnego razu mnie niemile zaskoczył , oddałem mu sprzęt do drobnej wymiany elementu , ale po powrocie dziwnie sie zachowywał (chodzi mi tu o spawarkę cd-rw) no coś głośno chodziła , nie nagrywała niektórych krążków inne "gryzła*" ehh szkoda gadać , okazało sie potem że nie załatwił wielu żeczy po jej rozkręceniu , niekture były niepodokręcane , poprostu wrzucił jak surówkę wszysko do środka nie przykręcając , nigdy więcej nie powierzyłem mu nawet stacji dyskietek.... chyba każdy mnie rozumie , ps co do twojej sprawy sprawdz ją u qmpla czy chodzi z czym kolwiek !!
Dr@GuN napisał(a):co do twojej sprawy sprawdz ją u qmpla czy chodzi z czym kolwiek !!
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości