Mój laptop Acer z systemem Windows Vista nie chce się włączyć.

Zaczeło się tak: przypadkowo zamiast zamknąć laptop, ja go zablokowałem. Kiedy następnego dnia otworzyłem kompa zdążyłem spokojnie wejść do internetu i otworzyć jakąś stronę, gdy nagle ekran zgasł i w pare sekund w komputerze podłączonym do prądu świeciła się tylko lapka baterii (ładowanie). Kiedy ponownie uruchomiłem system pojawił się normalnie pasek czasu i logo Acer'a. Później strona "Odzyskiwanie po błędzie systemu Windows". Na stronie pisze, że uruchamianie Windowsa się nie powiodło oraz "przyczyną może być nie dawna zmiana sprzętu lub oprogramowania" (nic takiego nie robiłem, chyba, że nie wiem o czymś). Niżej:
"Jeżeli pliki systemu Windows zostały uszkodzone lub niepoprawnie skonfigurowane, narzędzie do naprawy systemu podczas uruchomienia może pomóc w zdiagnozownaniu i rozwiązaniu problemu. Jeśli podczas uruchamiania wystąpiła przerwa w zasilaniu, wybierz opcję Uruchom system Windows normalnie."
Pod tym mam dwie opcje A) Uruchom narzędzie do naprawy systemu podczas uruchamiania (zalecane) B) Uruchom system normalnie.
Kiedy uruchomie opcję A to wszystko jest OK, aż do czasu. Naprawia się, naprawia, potem się to kończy i w którymś momencie wszystko się zacina. Po wybraniu B zacina się w różnych momentach. Różnica jest nie wielka...
Bardzo proszę i bardzo dziękuję.