Kupiłem OCZ StealthXStream 2 500W 80+ dzięki za pomoc
Witam mam pytanko wysłałem płytę do sklepu 21.03.2012, bo za jego pośrednictwem płyta trafiła do serwisu w celu naprawy lub stwierdzenia innej usterki. Dowiedziałem się na forum że w serwisie przebywa max 5dni. Pisałem do sklepu odpowiedzieli mi że oni wysyłają do dystrybutora a on kieruje ją do serwisu. Minął miesiąc a płyta dalej na informacji w sklepie ma status wysłana do serwisu. Sklep nie wie ile to jeszcze może potrwać. Nie mogę się nigdzie dowiedzieć jak wygląda naprawa gwarancyjna i ile może trwać sklep znany dużo pozytywnych opinii, ale mnie olewają. Tak naprawdę to działała mi 8 dni myślę że są przepisy które to określają. Czy mógłby mi ktoś pomóc bo już powoli mnie to wkurza. Proszę!!

Nie otrzymałem gwarancji na żaden z trzech produktów kupionych w sklepie oprócz tej którą sam mogę sobie wydrukować a więc myślę że chodzi o gwarancję wewnętrzną sklepu
Karta gwarancyjna wydrukowana z strony sklepu
Procedura zgłaszania reklamacji:
DLA PRODUKTÓW OBJETYCH GWARANCJA PRODUCENTA:
reklamacje nalezy kierowac bezposrednio do autoryzowanych serwisów producenta. Wykaz i dane kontaktowe znajduja sie na stronie producenta lub karcie gwarancyjnej dołaczonej do produktu.
termin realizacji gwarancji producenta okreslaja zapisy na karcie gwarancyjnej produktu lub zapisy na stronie producenta.
na wyraźne życzenie klienta serwis sklepu moze złozyć reklamacje do serwisu producenta działajac w imieniu klienta.
DLA PRODUKTÓW OBJETYCH GWARANCJA WEWNETRZNA SKLEPU:
Na stronie zaloguj sie i wypełnij zgłoszenie serwisowe dotyczace wadliwego produktu
Postepuj zgodnie z instrukcjami przekazanymi w odpowiedzi na zgłoszenie
okres realizacji reklamacji na towary objete gwarancja wewnetrzna sklepu wynosi zwykle do 14 roboczych od dnia dostarczenia sprzetu do serwisu sklepu.
w przypadku gdyby termin realizacji reklamacji przekroczył 30 dni roboczych sklep zobowiazuje sie na zyczenie klienta do natychmiastowej wymiany produktu lub zwrotu pieniedzy.
Dziś mija 25 dzień