Router jak w tytule i do tego podlączonych 6 kompów. 4 na kablu i 2 bezprzewodowo. Internet kazdemu dziala choc jest jedno ale. Ponoc gdy ja wchodze na neta (obojetnie czy sciagam czy nie) wszystkim staje transfer do tego stopnia ze nie mogą nawet stron otwierac.
Zeby bylo weselej teraz na glowe zwalilo mi sie jesszcze ustawienie tego routera. Net chodzi.
Teraz pytanie:
1. czy jest jakas mozliwosc podzielenia pasma? moze jakims softem? bo z tego co sie orientuje to ten router chyba sam w sobie takich opcji nie ma
2. potrzebuje jakos pozabezpieczac siec aby dopuszczac tylko zdefiniowane adresy MAC (rowniez jakis soft bo poprzedni admin poustawial na routerze ale i tak każdy korzystal). Potrzebuje czegos dobrego bo mieszkam w Londynie i jak wiadomo tutaj kazdy kazdemu na glowie siedzi. Wczoraj przypadkiem zalogowalam sie na router sąsiada i moglam mu grzebac w ustawieniach.
Zainstalowalam Wi-Fi Defense ale cos mu nie wierze tym bardziej ze nie przyjmuje zabezpieczen
Jest jakis program oprocz WiFi Defense do kontrolowania bezposrednio z routera? potrzebuje widziec bezprzewodowe polaczenia a sama jestem na kablu.
mam Win XP sp1, lacze ADSL 8 Mb (ale gwarantowane tylko 2) lol
blagam o pomoc bo cos musze zrobic z tą siecią