Pod Win Xp to: (jednocześnie najlepiej na 2 komputerach

)
1. Moje miejsca sieciowe
2. Po lewej stronie masz "Konfiguruj sieć w domu lub małej firmie"
3. Włącza Ci się kreator konfiguracji sieci klikasz "Dalej"
4. Wyskakuje okienko i znów klikasz "Dalej" po zapoznaniu się z nim
5. Wyskakuje okienko z wyborem pewnych opcji
5a. Na komputerze do którego podłączony jest modem z NEO zaznaczasz opcję "Ten komputer łączy się bezpośrednio z internetem. Inne komputery w mojej sieci łączą się za pośrednictwem tego komputera"
5b. Na komputzerze do którego niejest podłączony modem z NEO a ma być internet wybierasz opcję "Ten komputer łączy się z internetem przez bramę lokalną lub za pośrednictwem innego komputera z mojej sieci"
6. Wyskakuje okienko odnoście nazwy komputera, i jego opisie w sieci ale to zostawiam do własnej dyscpozycji

klikamy "Dalej"
7. Ważne! W obu komputerach ustawiamy tą samą grupę roboczą standardowo jest MSHOME ale rónież można wpisać DOMOWA czy jaka komu się podoba byle an 2 taka sama
8. Wybór czy z tego komputera mają być udostępniane pliki w sieci lub drukarki

Do własnego rozważenia
9. Okienko z podsumowaniem, kolejne naciśnięcie "Dalej" zacznie konfigurować sieć

Powinny komputery się połączyć, odziwo mis ię to nigdy eniudało, ale zawsze klikam na końcu "Zakończ, niepotrzebuję konfigurować an innych komputerach czy coś w ten deseń"
10. Uruchamiamy ponownie komputer, i powinniśmy się cieszyć internetem na 2 komputerach

Ważne aby był włączono komputer z modemem neostrady jak i sama usługa musi być połączona
Pozdrawiam, mam nadzieję, że wytłumaczyłem w miarę