Wiem, że są podobne problemy już napisane na tym forum jednak nie znalazłem odpowiedzi na mój problem.
Otóż, posiadam Windowsa Viste 32 bit, laptop Toshiba Satellite Pro L300 1B9. I mam pewien problem. Od jakiegoś czasu DVD nie odczytuje w ogóle płyt. W menedżerze urządzeń napęd zainstalowany jest poprawnie, aktualizowałem też BIOSa. Nic nie pomogło.
Posiadam następujący napęd: MATSHITA DVD RAM UJ880AS ATA DEVICE.
Dysk się otwiera tylko poprzez włożenie igiełki w tą dziurkę. Gdy włożę płytę, obojętnie jaką - w ogóle jej nie wykrywa.
Jakiś czas temu był pewien problem na komputerze - tzn, nagle myszka przestała działać, wszystkie USB się "wyłączyły", karty sieciowej komputer nie wykrywał... Gdy chciałem zrobić format na XP (dało się wtedy otworzyć napęd - ale gdy po tym całym ładowaniu plików jak to przy instalowaniu pojawiał się czarny ekran z migającym znaczkiem "_" - dvd prawdopodobnie przestało odczytywać płytę - i po pół godziny "migania" blue screen), nie dało rady. I po kilku dniach.... wszystko wróciło do normy. System działa jak zawsze.
Jednak, jako student Politechniki, dzięki mojej uczelni i Microsofcie mogę legalnie ściągnąć system operacyjny tylko na mój komputer z moim osobistym serialem. Tak też zrobiłem. Ściągnąłem sobie Windowsa 7. Chciałem go dzisiaj sobie wypalić na płytkę i w końcu zrobić formata, jednak nie mam jak...
Czy ktoś ma jakieś pomysły jak temu zaradzić?
Czy można w jakiś sposób zrobić formata nie używając napędu (może dla niektórych głupie pytanie ale warto zapytać)?
Program Microsoftu przez, który pobierało się system, po ściągnięciu ma opcje "Launch Install" - tak można zainstalować? A może przez Deamona?
Z góry dzięki za pomoc,
Pozdrawiam
Dodano Dzisiaj, 16:29:
Na prawdę nikt nie ma pomysłu jak temu zaradzić?