Zaproponuję to, co sam posiadam od niedawna, mianowicie
SteelSeries RivalPrzesiadłem się na nią ze starszego Razera DA i póki co jestem zadowolony.
W sumie Mamba, DA i ten Rival są dosyć zbliżonymi, dużymi gryzoniami, z tym że te dwie ostatnie są profilowane dla praworęcznych, musiałbyś sobie przetestować, czy ci to odpowiada.
Co mi osobiście przypadło do gustu, to materiał antypoślizgowy na bokach myszy i dosyć sporych rozmiarów przyciski boczne.
Do myszy instalujemy soft SS Engine, który jest dosyć rozbudowany - choć część pewnie nazwie to po prostu zbędnymi bajerami

Oczywiście można tworzyć własne schematy ustawień, jest edytor makr. Można ustawić podświetlenie i jego rodzaj oddzielnie dla loga i rolki (paleta 16.8 miliona barw do wyboru).
Do tego można dopasować dane ustawienia do konkretnej aplikacji i zapisywać je w chmurze.
Jest też system GameSense, który w czasie rzeczywistym pokazuje na myszy (za pomocą doboru podświetlenia) postępy w grze, np. ile pozostało nam życia itp.

Nie mylić tego modelu z SS Rival 100, która jest tańszą wersją tej myszy, ale o gorszych parametrach.
Aukcja, którą podlinkowałem, to chyba najniższa cena. Zawsze można też sprzedać podkładkę i koszulkę