przez Manieq 30 Kwi 2008, 16:04
Cytuje "Dla tych którzy bezskutecznie próbowali wgrać gry albo aplikację java na motorolkę napisałem szybki poradnik. Zakładam że masz zainstalowane sterowniki i komputer wykrywa telefon (jeśli nie masz to ściągnij i zainstaluj P2K_Commander_v3 , albo napisz do mnie to Ci go wrzucę)
Ok, zaczynamy.
Potrzebujesz programów P2KTools_3 i MIDway_2.8 (link do paczki na końcu artykułu)
1.Odpalasz p2ktools.exe i podłączasz telefon przez USB do kompa. W programie na dole po lewej stronie pojawi się zielona lampka ze statusem connected. Jeżeli klikniesz na rysunek telefonu po lewej stronie na górze pojawią Ci się możliwe tryby. My pracujemy trybie m2k mode. Po ustawieniu trybu należy kliknąć Hidden Settings, potem folder kjava a następnie na górze GET VALUES. Po paru sekundach odświeżania pojawi sie kilka linijek opcji. Zaznaczamy haczykiem Java APP Loader (pierwsza na górze) po czym klikamy na górze SET VALUES. Wyłączamy program, odłączamy telefon , restartujemy telefon.
2. Po restarcie podłączamy telefon ponownie do komputera. Wchodzimy we właściwości Mój komputer, klikamy na zakładkę Sprzęt, potem Menadżer Urządzeń i na liście odnajdujemy Modem. Rozwijamy zakładkę i klikamy dwa razy w motorola USB modem. Pojawi się nowe okno z kolejnymi zakładkami. Wchodzimy w zaawansowane, a potem w zaawansowane ustawienia portu - zapamiętujemy na którym porcie podłączony jest telefon (np COM6). Odłączamy telefon.
3. W telefonie wchodzimy w ustawienia - ustawienia java - ładowanie apl. java
4. Podłączamy telefon do komputera. Otwieramy program midway , wchodzimy w File / Settings i zmieniamy nr portu na ten co przed chwilą zapamiętaliśmy oraz rate na 115200. Klikamy ok. Nastepnie File / open Jad i wybieramy plik *.jad danej gry (grę powinieneś mieć w 2 plikach o tej samej nazwie z rozszerzeniem jad i jar). Po wybraniu gry wcisnij Send Jad - w tym momencie na telefonie powinien pojawić się napis informujący o próbie instalacji nowej aplikacji, wybierz akceptuj i delektuj się instalacją
W ten sposób można wgrać grę java ale też autobusowe i tramwajowe rozkłady jazdy dla Białegostoku, Tych i Poznania , czyli tzw ginger.
Sprawdzone na L6 , L7 i E398 ale powinno działać innych motkach z zablokowaną javą.
Sprzedam / zamienię Asusa TF101 16GB + Dock.