Witam, mam podobny problem! Ale...
Mój monitor ma ok 6 lat ?:P Jest tak, że pewnego razu(...) gdy siedziałem na kompie, nagle się zaczął wyłączać i włączać. Tak jakbym co sekunde naciskał przycisk od monitora

Wygląda, to tak jakby się ciągle odświeżał i po prostu podczas tego ekran jest czarny i mi tylko miga światełko od monitora, no i jakby sie wyl i wł. lub też odświeżał, kto jak woli... Dzieje sie to po jakimś czasie użytkowania... Tzn jak przeleży w szafie(aktualnie mam inny, ale jest starszy i ekran przyciemniony, kolory wariują, raz mam zielone paski etc... Kosmos z tym mon... ), to podziałą powiedzmy pare godz. Jak jest non stop na użytkowaniu i znów zacznie sie "miganie", to wylacze go na troche zeby odpoczął, to potem podziała z 5 min? Co to może być, karta graficzna(próboałem instalować różne wersje sterowników, a i mam najnowsze...), przegrzanie jakieś ? Częstotliwość odświeżania też zmieniałęm, bo myślałem, że moze jest po prostu za duża. Czy to może wina kabla?

Nie no nie wiem po prostu, a od strony nie znam sięaż na tyle, żeby dać sobie z tym rade... Czy to ma sens zanoszenia do serwisu(przypominam 6 letni monitor, ale działa w kolorach itd OK), czy to nie będzie zadrogie i czy da się wogóle zrobić
Z góry thx za pomoc
P.S.
Przepraszam za dosyć banalny opis

Ale chce napisać tak, żeby było w miare do zrozumienia dla każdego, bo też nie łatwo opisać... Heh.
P.S. 2
Rady z góry dziękuje za rady "Kup sobie nowy monitor" - chyba, że już nie ma innego wyjścia !!
Mój sprzęt:
Pentium III 850 Mhz
Nvidia Riva 64 mb pro
512 ram sdr
i chyba tyle, co potrzebne... Wiem, że sprzęt to też prawie antyk:PAale do czegoś czasem się nadaje, o ile monitor jest sprawny i przydałby się....
Pozdrawiam