krzyhooo napisał(a):samsung ma większy pobór prądu, ale za to o 500000 więcej kolorów, za to LG jest bardziej energooszczędny, jest lżejszy i ma większe kąty widoczności. Więc to już do Ciebie należy wybór na czym Ci najbardziej zależy. Smile
pozrdo Very Happy
taa a łyżka na to niemożliwe , przecież on nie pobiera 500 watów z sieci....pare więcej niż LG ot co

a co ma waga do całości ? kąty podobne...
karolp1993 napisał(a):po 5 latch intensywnej pracy chodzi bezproblemowo, ani jednego wypalonego piksela
jak żyje na świecie i mam styczność z klasycznym kineskopem to jeszcze nigdy nie widziałem w nim......wypalonego pixela

uśmiałem się po pachy

pawelko napisał(a):LG ma przez 1 miesiąc gwarancji na 1 wypalonego piksela
to może zauważ , że jakość wykonywanych matryc przez LG jest tak słaba , że praktycznie masz szanse po kupnie od razu go wymienić (samsung tak nie partaczy swoich matryc)
pawelko napisał(a):Samsunga gwarancja jest na 2 czy 3 wypalone w odległości nie przekraczającej 3 czy 4 cm od siebie
norma dla typu 1 , 2 , 3 wyrażnie określa na jakiej zasadzie można stwierdzić czy dana matryca podlega wymianie

samsung ma matryce klasy 2 wiec jak kupujesz jakiegoś 20 calowe np.203B który zalicza się do typu 2 i musi mieć 4 wypalone pixele (świecące , nieświecące)
Jeden człowiek mówił ze kupił monitor który był o 2" mniejszy niż powinien być.
a Ty w to wierzysz ?? masz miarkę w domu metrówkę to pójdź do sklepu i mierz przekątną dla 100% pewności

krzyhooo napisał(a):Jeśli o mnie chodzi to wszystko co miałem od samsunga sie zepsuło Razz
Od dwóch komórek poprzez aparat cyfrowy, kończąc na lodówce Razz Razz .
Nie wiem, może to tylko ja mam takie szczęście z szajsungami.
miałeś pecha lub trafiła ci się felerna seria
Śmiało kupuj Samsunga

choć ja fanem WS nie jestem ale jak tobie się to podoba to bierz i żałuj sobie

mam 203B i jestem z niego zadowolony - czas pokaże w dalszej jego eksploatacji (już działam na nim 1,5 miecha)