przez nicor999 22 Maj 2006, 00:35
pewnie masz jakies procesy ktore sie nie moga zamknac. kiedys pisalem o tym na tym forum jak poustawiac zeby komp sie zamykal. uzyj opcji szukaj a jak nie to zaraz ci opisze co i jak.
po pierwsze
-wylacz dzwieki systemowe w przy uruchamianiu i zamykaniu systemu. (nie zmieni to tego czy system sie zamknie ale przyspieszy nieznacznie.
(mam nadzieje ze wiesz jak to zrobic)
po drugie
-edytujemy rejestr klikasz start/uruchom/wpisujesz regedit i klikasz enter
-- Hkey_Local_Machine/System/CurrentControlCet/Control/Sesion Manager zaznaczasz tam Memory Managment i modyfikujesz wartosc klucza ClearPageFileAtShutdown na 0
--Hkey_Local_Machine/System/CurrentControlSet zaznaczasz Control i modyfikujesz klucz o nazwie WaitToKillServiceTimeout zmieniajac wartosc z 20000 na 1000
--HkeyCurrentUser/Control Panel zaznaczasz tu Desktop i modyfikujesz dwa klucze. Pierwszy to HungAppTimeout zmieniasz z 5000 na 1000. Drugi AutoEndTask z 0 na 1.
Po tych wszystkich zmianach restartujesz kompa. Klucze zmieniasz klikajac je dwukrotnie mysza. I to tyle. Ja mam tak ustawione i wszystko dziala.
Inny sposob to skorzystanie z aplikacji WinXP Manager. Ma on w ustawieniach opcje ktore pozwalaja na taka sama zmiane co wyzej opisana bez bawienia sie w oknie rejestru.
Powodzenia
Ostatnio edytowany przez
nicor999, 22 Maj 2006, 00:48, edytowano w sumie 1 raz
press alt+f4 for a secret weapon!