Posiadam Neostradę 1mb Livebox połączonego z kompem przez USB. Chciałem sobie zrobić radio internetowe i borykam się z męczącym problemem. Gdy odpalam SHOUTcast DNS uporczywie wyskakuje błąd
<07/27/07@23:01:06> [main] error opening client socket! FATAL ERROR! Some other process is using this port!
Mam zainstalowanego COMODO Personal Firewall, gdzie odblokowałem porty 8000 - 8001. Windowsowego Firewall z SP2 mam wyłączonego.
Pod tym adresem
http://192.168.1.1/
skonfigurowałem Liveboxa zgodnie z informacjami znalezionymi w necie i odblokowałem także te same porty.
Grzebałem w ustawieniach Log'a SHOUTcast DNAS'a oraz ustawieniach pluginu do winampa, lecz nic nie pomaga. Tamten błąd nadal się wyświetla. Z tego co w nim pisze wynika, że jakieś programy korzystają teraz z tego portu.
Próbowałem nawet zrobić serwer na wymyślonym 5cyfrowym porcie oraz na 9000 , odblokowałem go w Firewallu i ustawieniach Livebox, wprowadzałem w ustawieniach SHOUTcast i błąd nadal się ujawniał. A to niemożliwe by akurat na tym wymyślonym porcie działał jakiś program...
Wszystkie ustawienia dotyczące SHOUTcast mam ustawione poprawnie, jestem tego pewien, gdyż odinstalowałem Livebox i podłączyłem zwykły modem neostrady Sagem Fast 800 i założyłem serwer SHOUTcast bez najmniejszego problemu i ludzie mogli mnie słuchać. Teraz, gdy wróciłem spowrotem na Livebox nie mogą się połączyć bo pokazuje im się Connecting, następnie Error.
Innym osobom działa to po wprowadzeniu ustawień w Liveboxie w panelu Serwery LAN. Ja nieważne jaki tam port odblokuję, cały czas w SHOUTcast DNAS wyskakuje informacja, że port jest zajęty.
Nie może to być problem z IP, tym już się też zajęłem. Mam zmieniony adres IP dzięki programowi NO-IP i z tego adresu korzystam przy zakładaniu serwera.
Jakieś pomysły ?
Z góry dziękuję za wszelką pomoc i Administracji strony jeśli nie usuną tego tematu

W razie czego proszę pisać o ewentualne inne dane i ustawienia programów czy Liveboxa to podam bo może tam się kryć problem. Jedyne co bym podejrzewał, to ustawienia Livebox, chociaż robiłem wszystko według zaleceń użytkowników innych for i im to działało.
Pozdrawiam ^^