Pisze do was bo mam poważny problem, nie jest to (z tego co się orientuje) żadna nowość że Laptop się grzeje. Jednak żaden ze sposobów jaki szukałem nie pomógł mi a boję się o przyszłość nawet bardzo bliską mojego Acera.
Wygląda to tak.
Notebook zaraz po uruchomieniu osiąga następującą temperaturę (w programie Speedfan)
GPU 70C
CORE 41C
Jeśli jednak już chce uruchomić jakąś grę albo nawet przeglądarkę firefox tak jak teraz temperatura skacze do

Teraz opowiem jak do teraz z tym sobie radziłem, a raczej chciałem poradzić.
Sprawdziłem czy w ogóle działa w nim chłodzenie jednak, bardzo szybko komputer o tym informuje poprzez maksymalne obroty wiatraczka zaraz po uruchomieniu notebooka.
Wpierw wyczyściłem wyloty powietrza sprężonym powietrzem.
nic nie dało
Więc następnie oddałem komputer do serwisu żeby wymienili mi pastę termo przewodzącą
również nic nie dało
Zakupiłem podkładkę termo chłodzącą
Jest mała różnica a mianowicie taka że troszkę szybciej się schładza, jednak nadal skacze do prawie 100C przy uruchomieniu przeglądarki czy nawet gry z przed 10 lat.
Jakieś parę miesięcy temu nie działo się tak, jednak po jakimś czasie zauważyłem straszny spadek FPS w grach takich jak Quake 3 (nawet do 1 czy 10 klatek na sekundę, co zaowocowało pokazem slajdów).
Napiszcie co mogę jeszcze zrobić bo nie chce żeby komputer stanął mi kiedyś w płomieniach.
Może to coś da, ale na Windows XP temperatura mimo iż też wysoka nie była tak drastyczna jak teraz na Windowsie 7 którego ostatnio zakupiłem. Wcześniej miałem Windows Vista home Premium i owy problem nie występował w ogóle, ale były to zamierzchłe czasy więc wątpie żeby powrót do tej miernoty coś dał, skoro Windows 7 jest podobno dużo lepszy.
Proszę o pomoc!!
+++