michalek napisał(a):... nie w tym jest problem... problem jest w tym ze on sie wylacza po jakims czasie nawet jak bym nie instalowal windowsa... poprostu właczam i sie wyłacza... poczytalem ze to prawdopodobnie przez przegrzewanie procesora... ale nie wiem jak tego "paścia" rozkręcic stare to jak swiat
Jest wiele powodów.. najbardziej prawdopodobny jest taki że urządzenia się żrą.. spotkałem się z takim przypadkiem.. że karta graficzna żarła się z resztą..
Najpierw spróboj zresetowac biosa(prawdopodobnie pomoże), a jeśli to nie pomoże to spróboj jakiś inny dysk załatwic.. Spytaj się poprzedniego właściciela czy nie było z nim żadnych problemów i tyle..
up@
w sumie to też.. ja się przeraziłem kiedy zobaczyłem radiator od proca z poprzedniego kompa.. był tak zasyfiony że nie dziwie się czemu czasami mi się komp zawieszał..
jak mówi kolega.. jeśli restart biosa nie wystarczy to wszystko przeczyśc sprężonym powietrzem(spróboj odkurzaczem jak nie masz tego) a jak nie zadziała to skołuj inny dysk..(dysk 10 gb to tanizna)
Fujitsu Siemens D1875 , Intel Pentium 4 2.8 mhz , Kingston pc3200 2x 256 mb GeForce 2 mx/mx 400, LG DVD, dell 782p 19*